" ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΜΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΑ έως ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ και από ώρα 09:00 π.μ. έως 04:00 μ.μ. ''

Τρίτη 22 Ιουνίου 2010

Με θετικό μάτι "βλέπει" το 56% των μικρομεσαίων επιχειρηματιών της Θεσσαλονίκης το ηλεκτρονικό εμπόριο, αντιμετωπίζοντάς το ως μια συμφέρουσα λύση για να καταστεί η επιχείρησή τους ανταγωνιστική

Με θετικό μάτι "βλέπει" το 56% των μικρομεσαίων επιχειρηματιών της Θεσσαλονίκης το ηλεκτρονικό εμπόριο, αντιμετωπίζοντάς το ως μια συμφέρουσα λύση για να καταστεί η επιχείρησή τους ανταγωνιστική, ιδίως εν μέσω της οικονομικής κρίσης, όπως προκύπτει από έρευνα, που διενήργησε η εταιρία δημοσκοπήσεων Interview, για λογαριασμό του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης (ΒΕΘ) και η οποία παρουσιάστηκε, σήμερα, στη Θεσσαλονίκη.
Η έρευνα, με θέμα «Εξοικείωση των ΜμΕ με τις Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΤΠΕ)», έγινε σε δείγμα 500 επιχειρήσεων-μελών του Επιμελητηρίου.
Από την έρευνα προκύπτει ότι, έξι στους δέκα μικρομεσαίους επιχειρηματίες διαθέτουν από έναν έως πέντε ηλεκτρονικούς υπολογιστές στις εργασίες τους, με τους οκτώ στους δέκα να χρησιμοποιούν τον υπολογιστή τους καθημερινά και επτά στους δέκα να κάνουν χρήση του ίντερνετ για το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο.
Εξάλλου, πολύ σημαντικό θεωρεί το e-εμπόριο το 22,2% των ερωτηθέντων, αρκετά το 33,3%, λίγο το 23,5% και καθόλου το 18,5%. Περισσότερο ένθερμοι υποστηρικτές του ηλεκτρονικού επιχειρείν είναι όσοι διαθέτουν μικτή επιχείρηση (66,7%) και ακολουθούν οι ασχολούντες με μεταποιητικές (61,5%) και εταιρίες παροχής υπηρεσιών (39,3%). Ωστόσο, στην ερώτηση, "θα σας ενδιέφερε να σας βοηθήσει, με χαμηλό κόστος, το Επιμελητήριο για τη δημιουργία ηλεκτρονικού καταστήματος;", το ποσοστό των εταιριών παροχής υπηρεσιών που απάντησε θετικά φτάνει στο 50%.
Μεγαλύτερο ενδιαφέρον για τη δημιουργία ηλεκτρονικού καταστήματος, με τη συνδρομή του Επιμελητηρίου, εκδηλώνουν οι μικτές επιχειρήσεις (63%) και ακολουθούν οι μεταποιητικές, με 53,8%. Όπως δήλωσε ο πρόεδρος του ΒΕΘ, Σωτήρης Μαγόπουλος, στο συμβούλιο της Δευτέρας θα επιλεγεί η εταιρία που θα αναλάβει να στήσει το ηλεκτρονικό κατάστημα, το οποίο και μπορεί να λειτουργήσει από την επομένη, δεδομένου ότι το Επιμελητήριο διαθέτει ήδη την απαραίτητη υποδομή.
ΠΕΡΙΣΣΌΤΕΡΑ από την preza ΤV στην:
http://prezatv.blogspot.com/2010/06/56.html

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Template Design by Psykos Dimitris