" ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΜΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΑ έως ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ και από ώρα 09:00 π.μ. έως 04:00 μ.μ. ''

Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου 2010

Mercato Napoletano παντού

Με αφορμή τους ισχυρισμούς κάποιων εμπορικών συλλόγων πως πλήττεται το υγιές εμπόριο από την δράση 3ήμερων εκδηλώσεων από το ΕΛΛΗΝΟ-ΙΤΑΛΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ σε κάποιους ΟΤΑ ανά την Επικράτεια  εμείς απαντάμε πως αυτές οι προσπάθειες δεν πλήττουν κανένα. Αντίθετα δίνουν το δικαίωμα στους καταναλωτές να επιλέξουν. Εμείς θα έπρεπε να εναντιώνομαστε σε παρόμοιες εκδηλώσεις-πωλήσεις μιας και κατά βάση ασκείται υπαίθριο εμπόριο. Εμάς όμως αυτές τιςκινήσεις τις επικροτούμε. Μάλιστα αντιπροσωπεία μας έχει ως στόχο την συνάντηση με την διοίκηση του ελληνινο-ιταλικού Επιμελητηρίου, για διοργάνωση από κοινού τέτοιων εκδηλώσεων είτε σε διάφορους ΟΤΑ της χώρας μας είτε στην γειτονική Ιταλία.

Δείτε την επανάσταση που έκαναν Θεσσαλοί έμποροι.....
<<δενμας βρίσκουν σύμφωνους και επισήμως ήδη από το περασμένο έτος και σύμφωνα με πληροφορίες που μας έχουν περιέλθει, με «τις ευλογίες» του Ελληνο-ιταλικού Επιμελητηρίου και με τη συνεργασία ΟΤΑ –δρώντων από αμέλεια ελπίζουμε-, δραστηριοποιείται στην Ελλάδα μία παντελώς παράνομη υπαίθρια αγορά – παζάρι με την ονομασία «Mercato Napoletano». Κατά τους ισχυρισμούς των παραπάνω διοργανωτών, πρόκειται για «πολιτιστικό γεγονός», όπου μικροπωλητές από την Ιταλία, πωλούν κάθε είδους διαρκή είδη, όπως ρούχα, παπούτσια, καλλυντικά, παιχνίδια, είδη κουζίνας, χαλιά, κιλίμια και άλλα τέτοια σημαντικά για τον «πολιτισμό» είδη.
Στην ουσία, πρόκειται για ένα αυθαίρετο και εντελώς παράνομο παζάρι, το οποίο, με την συνεργασία των τοπικών αρχών, εγκαθίσταται στην πλατεία μίας πόλης, μοσχοπουλάει παράνομα για ένα ολόκληρο Σαββατοκύριακο χωρίς κανένα έλεγχο και –αφού έχει ξεζουμίσει την τοπική αγορά και τις νόμιμες επιχειρήσεις- μετακομίζει για άλλες πολιτείες, αφήνοντας πίσω του τόνους σκουπιδιών, την αποκομιδή των οποίων καταβάλλουν, μέσω των τελών καθαριότητας και φωτισμού, οι νόμιμες εμπορικές επιχειρήσεις.
Το εν λόγω παζάρι έχει ήδη δραστηριοποιηθεί στην Αττική και συγκεκριμένα στα Βριλήσσια, στον Άλιμο και στο Μοσχάτο και προσπάθησε να κάνει το ίδιο και στον Βόλο, όπου όμως η συνεργασία του τοπικού Εμπορικού Συλλόγου με την ΕΣΕΕ, το ματαίωσε επιτυχώς. Επειδή όμως έχει ήδη διαπιστωθεί η τάση του εν λόγω παζαριού να «μετακομίζει» στην περιφέρεια, εφιστούμε την προσοχή προς εσάς και τους Εμπορικούς Συλλόγους μέλη σας, ώστε να διαπιστωθεί εγκαίρως η περίπτωση μετακίνησής του σε έναν εκ των Δήμων στην περιοχή ευθύνης σας.>>
Σημείωση!!!
Καλά αυτοί οι κύριοι των εμπορικών συλλόγων τα θέλουν όλα για πάρτη τους;
Γιατί φοβούνται τα ανοιχτά επαγγέλματα;

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Template Design by Psykos Dimitris