" ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΜΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΑ έως ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ και από ώρα 09:00 π.μ. έως 04:00 μ.μ. ''

Κυριακή 7 Φεβρουαρίου 2010

Παράπονα της Ε.Σ.Ε.Ε.

 Αθήνα, 5 Φεβρουαρίου 2010
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ της Ε.Σ.Ε.Ε.


ΠΑΡΕΜΒΑΤΙΚΗ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ ΚΑΙ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ
ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ Η ΕΣΕΕ ΣΤΑ ΑΙΦΝΙΔΙΑΣΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ.
Η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου με επιστολές της προς το γραφείο του Πρωθυπουργού, στους Υπουργούς Οικονομικών και Εργασίας & Κοινωνικής Ασφάλισης, εξέφρασε την έντονη ανησυχία της ως προς το περίγραμμα των νέων μέτρων που εξήγγειλε ο Πρωθυπουργός για την αντιμετώπιση της κρίσης. Μια κρίση που χωρίς αμφιβολία είναι η σοβαρότερη που έχει αντιμετωπίσει η ελληνική κοινωνία από την εποχή της Μεταπολίτευσης και που η αντιμετώπισή της απαιτεί ευρύτατες συναινέσεις και όχι αιφνιδιασμούς.
Παρά τις αρχικές της τοποθετήσεις περί προώθησης των διαδικασιών του Κοινωνικού Διαλόγου, η Κυβέρνηση, επέλεξε να αγνοήσει σε αυτήν την κρίσιμη στιγμή τους Κοινωνικούς Εταίρους. Η συναίνεση την οποία αναμένεται να συνομολογήσουμε όλοι μας θα πρέπει να είναι παρεμβατική και στα όρια των αντοχών μας.
Ενώ αρχικά κληθήκαμε να συμβάλουμε με τις θέσεις μας σε κρίσιμες μεταρρυθμίσεις όπως αυτές του φορολογικού και του ασφαλιστικού συστήματος, χωρίς μάλιστα να υπάρχουν συγκεκριμένες προτάσεις από την πλευρά της Κυβέρνησης, βρισκόμαστε ενώπιον της εξαγγελίας μέτρων ενόσω ο Διάλογος ήταν σε εξέλιξη.
Ωστόσο, επειδή πιστεύουμε στον διαρκή, γόνιμο και αποτελεσματικό διάλογο, οι εκπρόσωποι της ΕΣΕΕ θα εξακολουθήσουν να παρίστανται στις διαβουλεύσεις όποτε μας ζητηθεί, αλλά όχι σε προσχηματικές διαδικασίες και να συνδράμουν με την ουσιαστική παρουσία τους στην προσπάθεια επίλυσης των σοβαρών προβλημάτων.
Αναφορικά με την ουσία και το περιεχόμενο των μέτρων, ο εμπορικός κόσμος της χώρας θεωρεί ότι η στήριξη προς αυτά θα πρέπει να έχει ως προϋπόθεση την ταυτόχρονη συγκρότηση ενός σαφούς αναπτυξιακού σχεδίου. Η αποκλειστική μέριμνα για την διευθέτηση του Δημοσίου Χρέους, χωρίς την ύπαρξη μίας αναπτυξιακής προοπτικής, σε μεγάλο βαθμό μπορεί να οδηγήσει σε μείωση των εισοδημάτων και κατ’ επέκταση σε περαιτέρω μείωση της κατανάλωσης.
Ευελπιστούμε, ότι έστω την τελευταία ώρα και πριν την εξειδίκευση των νέων φορολογικών και ασφαλιστικών μέτρων θα μας δοθεί τουλάχιστον η δυνατότητα άμεσης συνάντησης με την πολιτική ηγεσία των αρμόδιων υπουργείων, ώστε τα τελικά μέτρα να κινηθούν σε ρεαλιστικά και εφικτά για κάθε Έλληνα επίπεδα.
Σημείωση ιστοσελίδας μας:
Για να γίνετε περισσότερο κατανοητοί και για να εισακουστείτε ξεκινήστε πάλι με εξαγγελίες, εναντίον του κλάδου μας.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Template Design by Psykos Dimitris