Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2010

Προτείνει ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Πειραιά

Να ξεκινήσουν το συντομότερο δυνατό οι εργασίες υλοποίησης του στρατηγικού σχεδίου ανάπτυξης του Πειραιά 2010-2020 ζητεί ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Πειραιά Γιώργος Μπενέτος σε επιστολή του προς τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο του ΟΛΠ Γιώργο Ανωμερίτη.
«Οι εργασίες υλοποίησης θα πρέπει να αρχίσουν το συντομότερο δυνατόν με συνεργασία των συναρμόδιων φορέων και των εκπροσώπων των παραγωγικών τάξεων και της κοινωνίας του Πειραιά, για να μπορέσει επιτέλους η πόλη μας και η ευρύτερη περιοχή της να βγουν από το τέλμα της στασιμότητας και της υποβάθμισης», αναφέρει χαρακτηριστικά.
Παράλληλα ο πρόεδρος του ΕΕΠ επισημαίνει ότι επιπρόσθετα των έργων που έχει προαναγγείλει ο ΟΛΠ ύψους ενός δισ. ευρώ, θέλοντας κι αυτοί ως Επιμελητήριο να συμβάλλουν στην κατάρτιση του αναπτυξιακού προγράμματος του Πειραιά, παραθέτουν στη συνέχεια υπόμνημα με γενικότερες δράσεις - έργα που θεωρούν αναγκαία για την ολοκλήρωση της αναπτυξιακής διαδικασίας και στήριξης των επιχειρήσεων, μεταξύ των οποίων και κάποια που αφορούν τον κλάδο μας όπως :
.~Περιορισμός της ανεξέλεγκτης λειτουργίας υπεραγορών λιανικού εμπορίου και αυστηρή εφαρμογή των νόμων για το υπαίθριο εμπόριο και τις κυριακάτικες αγορές (παζάρια) - δημιουργία κεντρικής αγοράς.
.~Οριστική επίλυση του προβλήματος της οικονομικής μετανάστευσης με νομιμοποίηση όσων χρειάζεται η "αγορά", για να σταματήσει να τροφοδοτείται το παράνομο εμπόριο.
  ~Έλεγχος της λειτουργίας των Κυριακάτικων Αγορών "Παζαριών" Πειραιά και Σχιστού Περάματος, στα πλαίσια της κείμενης νομοθεσίας.