" ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΜΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΑ έως ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ και από ώρα 09:00 π.μ. έως 04:00 μ.μ. ''

Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2010

Έλεος, πάρτε μέτρα τώρα, πριν ...τα πάρουμε εμείς

Αλλοδαποί μικροπωλητές πολιορκούν τους τουρίστες, για να τους πουλήσουν εμφιαλωμένο νερό ακόμη και προς 4 ευρώ το μπουκάλι. Το νερό δεν είναι μόνο ακριβό, αλλά και επικίνδυνο, αφού σύμφωνα με καταγγελίες ορισμένοι από τους πλανόδιους παίρνουν άδεια μπουκάλια από τους κάδους, τα γεμίζουν με νερό της βρύσης και τα πωλούν στους ανυποψίαστους επισκέπτες.
Η κάμερα του ALPHA είχε καταγράψει τους παράνομους μικροπωλητές από το Πακιστάν και το Μπαγκλαντές να στέκονται στην είσοδο του αρχαιολογικού χώρου και να κυνηγούν στην κυριολεξία τους τουρίστες, που κατέβαιναν διψασμένοι, για να τους πουλήσουν νερό. Οι ξεναγοί που συνοδεύουν τα γκρουπ, καταγγέλλουν ότι έχουν δει με τα ίδια τους τα μάτια πλανόδιους μικροπωλητές να αδειάζουν τους κάδους των απορριμμάτων και να παίρνουν τα κενά μπουκάλια, τα οποία γεμίζουν με νερό από βρύση και στη συνέχεια αφού τα βάζουν σε σακούλες με παγάκια για να παγώσουν, να τα πωλούν στους τουρίστες.
Την καταγγελία αυτή επιβεβαιώνει και η Α΄ Εφορία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων του υπουργείου Πολιτισμού με έγγραφό της προς την Τουριστική Αστυνομία και το Αστυνομικό Τμήμα Ακροπόλεως. Η κάμερα του ALPHA κατέγραψε και το «κρυφτούλι» των παράνομων μικροπωλητών με την Δημοτική Αστυνομία. Οι μετανάστες βλέποντας τους αστυνομικούς, τρέχουν και σκαρφαλώνουν στο βράχο απέναντι από την είσοδο της Ακρόπολης, όπου κρύβουν τα εμπορεύματα τους μέσα στα δένδρα στην Αρχαία Αγορά. Από τη μία σκάλα ανεβαίνουν οι αστυνομικοί και από την άλλη κατεβαίνουν οι μικροπωλητές μπροστά στα μάτια των τουριστών. Μέσα σε 5 λεπτά από τη στιγμή που θα φύγουν οι αστυνομικοί, ο χώρος κατακλύζεται και πάλι απ’ τους μικροπωλητές.
Όσο για τις ευθύνες γι’ αυτές τις εικόνες, η μία υπηρεσία πετάει το «μπαλάκι» στην άλλη. Το υπουργείο Πολιτισμού με το οποίο επικοινώνησε ο ALPHA, απαντά ότι έχει ενημερώσει την Αστυνομία, η Αστυνομία απαντά ότι εξετάζει το θέμα, ο Δήμος Αθηναίων αναφέρει ότι απλώς διώχνει απ’ το σημείο τους παράνομους μικροπωλητές και το υπουργείο Ανάπτυξης υποστηρίζει, ότι δεν υπάρχει καμία καταγγελία. Ένα ακόμη βίντεο όμως που στάλθηκε σε όλους τους αρμόδιους από τον ιδιοκτήτη της καντίνας έξω απ’ τον αρχαιολογικό χώρο της Ακρόπολης, ο οποίος δεν πήρε ακόμη απάντηση, παρουσιάζει μια ξεναγό, να παλεύει να διώξει μόνη της τους μικροπωλητές. Μέχρι να βρεθεί όμως ποιος είναι ο υπεύθυνος, αυτή την εικόνα θα παρουσιάζει η Ακρόπολη και αυτή την εικόνα θα διαφημίζει η χώρα μας στους τουρίστες που επισκέπτονται το πιο διάσημο αρχαιολογικό μνημείο της πατρίδας μας.
Δεν επιτρέπετε να δείχνει η Ακρόπολη αυτή την εικόνα.Ο Δήμαρχος και η Εφορία πρέπει να αναλάβουν οι ίδιοι τις πρωτοβουλίες.
Πρώτα ο Δήμος που έχει χρέος για να προστατέψει την πολιτιστική μας κληρονομία.

Και δεύτερον η Εφορία που πρέπει να σταματήσει αυτή την αισχροκέρδεια εις βάρος των ανυποψίαστων τουριστών,αλλά και την φοροδιαφυγή που κάνουν οι διάφορες μαφίες των μεταναστών μικροπωλητών....
του Κ. Αθανασιάδη

Σημείωση ιστοσελίδας μας:
Το ίδιο συμβαίνει και τους καλοκαιρινούς μήνες στα φανάρια. Κοροϊδεύουν οδηγούς οι οποίοι είναι μποτιλιαρισμένοι και λόγω καύσωνα τους πασάρουν μπουκαλάκια με νερό βρύσης για εμφιαλωμένο(μάλιστα σφραγίζουν με κόλα UHU τα καπάκια των πλαστικών για να νομίζουν οι οδηγοί πως αγοράζουν σφραγισμένα).
Άντε και στην υγειά μας!!
Το μόνο σίγουρο είναι πως αφού αδυνατεί;; το Κράτος εμείς θα αντιδράσουμε!!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Template Design by Psykos Dimitris