" ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΜΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΑ έως ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ και από ώρα 09:00 π.μ. έως 04:00 μ.μ. ''

Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2010

Σκοπελίτικες εκδηλώσεις

Πολιτιστικές 2ήμερες εκδηλώσεις ετοιμάζει η Σκόπελος ενόψη της εορτής του πολιούχου της Αγίου Ρηγίνου.

τΑΓΙΟΣ ΡΗΓΙΝΟΣ
Ο Άγιος Ρηγίνος γεννήθηκε στην Λειβαδιά τον 4ο αιώνα μ.Χ.  από ευσεβείς χριστιανούς γονείς, Κύπριους στην καταγωγή. Από πολύ μικρός αγαπούσε τα γράμματα και οι γονείς του φρόντισαν να του δώσουν όσο περισσότερη μόρφωση μπορούσαν. Η μόρφωσή του δεν περιορίστηκε στη γνώση των επιστημών και της Ελληνικής φιλοσοφίας, αλλά διδάχτηκε τα ζωογόνα νάματα της χριστιανικής θρησκείας και ευρύτατη εκκλησιαστική μόρφωση.   Μετά τον θάνατο του Μ. Κωνσταντίνου, ο Ρηγίνος καταξιώθηκε να γίνει επίσκοπος Σκοπέλου.
Η Μονή του Αγίου Ρηγίνου
 Σύμφωνα με επιγραφή κτίστηκε το 1728, μάλλον στα ερείπια παλαιότερης, βυζαντινής μονής. Ο σημερινός ναός κατασκευάσθηκε τη δεκαετία του 1960. Στην αυλή του μοναστηριού υπάρχει η σαρκοφάγος του Αγίου Ρηγίνου, πρώτου επισκόπου του νησιού που μαρτύρησε τον 4ο αιώνα.  
ΙΣΤΟΡΙΑ-ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΝΗΣΙΟΥ
*Π Ε Π Α Ρ Η Θ Ο Σ
Σύμφωνα με την μυθολογία ο πρώτος οικιστής της Σκοπέλου ήταν ο Πεπάρηθος, από τον οποίο το νησί απέκτησε την αρχαία ονομασία του.
*Σ Κ Ο Π Ε Λ Ο Σ
Η σημερινή ονομασία της Σκοπέλου αναφέρεται για πρώτη φορά από τον Πτολεμαίο και τον Ιεροκλή τον 2ο αιώνα μ.Χ. και ενδεχομένως την πήρε από το βραχώδες των βορείων ακτών της, που αποτελούσαν «σκόπελο», εμπόδιο δηλαδή, για τους επίδοξους εισβολείς.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Template Design by Psykos Dimitris