" ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΜΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΑ έως ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ και από ώρα 09:00 π.μ. έως 04:00 μ.μ. ''

Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2010

Προτάσεις τρίτων

Αναδημοσίευση από Euro2day
Tης Αλεξάνδρας Γκίτση
Δημοσιεύθηκε: 08:44 - 01/02/10
Πλέγμα μέτρων για την άμεση αντιμετώπιση του φαινομένου του παράνομου εμπορίου και παραεμπορίου, που παίρνει απειλητική έκταση για τις νόμιμα λειτουργούσες επιχειρήσεις, κυρίως τις μικρές και μεσαίες, θέτουν σε εφαρμογή οι υπηρεσίες των συναρμόδιων υπουργείων.
Σε σύσκεψη που διεξήχθη στη Γενική Γραμματεία Εμπορίου και στην οποία μετείχαν ο γενικός γραμματέας Εμπορίου του ΥΠΟΙΑΝ, κ. Στέφανος Κομνηνός, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, κ. Γρηγόρης Τασούλας, και ο ειδικός γραμματέας της Υπηρεσίας Ειδικών Ελέγχων του ΥΠΟΙΚ, κ. Γιάννης Καπελέρης, όπως επίσης και υπηρεσιακοί παράγοντες των τριών υπουργείων, συζητήθηκε η άμεση λήψη μέτρων για την καταπολέμηση του παράνομου εμπορίου και του παραεμπορίου.
Ειδικότερα, συμφωνήθηκε η άμεση συνεργασία των εμπλεκόμενων υπηρεσιών (ΕΛΑΣ - ΥΠΕΕ - ΥΠΕΑ - Τελωνεία - Δημοτική Αστυνομία) για την καταπολέμηση του φαινομένου, ιδιαίτερα στα μεγάλα αστικά κέντρα της Αττικής και της Θεσσαλονίκης. Επίσης αποφασίστηκαν: 

- Η άμεση συγκρότηση μικτών συνεργείων για τη διενέργεια ελέγχων στα σημεία όπου έχει παρατηρηθεί έντονη αύξηση των φαινομένων παραεμπορίου και παράνομου υπαίθριου και πλανόδιου εμπορίου (π.χ. ιστορικό κέντρο Αθήνας, παράνομα παζάρια, σταθμοί μετρό κ.α.)
Καλά υπάρχουν παράνομα παζάρια και νόμιμα παζάρια;;;

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Template Design by Psykos Dimitris