" ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΜΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΑ έως ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ και από ώρα 09:00 π.μ. έως 04:00 μ.μ. ''

Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2010

Άλλοι δεντροφυτεύουν και άλλοι ...

Ο Δήμος Αθηναίων αντί να συγχαίρει, κυνηγά τους πολίτες που φυτεύουν! 

    Διαβάστε την ιστορία και πώς να βοηθήσετε να σώσουμε τα φυτά 

     Οι μικροπωλητές κοσμημάτων στον πεζόδρομο του Θησείου, από το υστέρημα χρημάτων και χρόνου τους, με μεράκι και αγάπη, προχώρησαν τους τελευταίους μήνες με μικρές φυτεύσεις στο παρκάκι του Θησείου. Σε χώρους, ξερούς, εκεί δίπλα που κάθονται, φρόντισαν να βάλουν πολλά και υπέροχα φυτά, κυρίως θαμνώδη, αλλά και λουλούδια. Τα φροντίζουν, τα ποτίζουν και τα χαιρόμαστε όλοι και όλες μας. Αν τα δει κανείς θα νομίζει ότι τα έβαλε ο δήμος. Όμως όχι. Τα έβαλαν οι μικροπωλητές σαν μικρό δώρο στην πόλη μας. 

    Κι όμως! Αυτή τους η κίνηση, αντί να επιβραβευτεί από τον Δήμο, αντιθέτως επικρίθηκε. Μετά από εντολή της κυρίας Κατερίνας Κοτρώτσου, υπεύθυνης πρασίνου του 3ου διαμερίσματος του δήμου, υπάλληλοι του δήμου πήγαν και είπαν στους μικροπωλητές ότι θα ξηλώσουν όλα τα φυτά και θα τα πάνε στο φυτώριο! Το ανάποδο δηλαδή από αυτό που θα έπρεπε να συμβαίνει…

Η δικαιολογία ήταν ότι το χώρο έχει φυτέψει μετά από μελέτη η Ενοποίηση Αρχαιολογικών Χώρων Αθήνας ΑΕ (ΕΑΧΑ) και απαγορεύεται κάθε παρέμβαση. Στην ερώτηση των μικροπωλητών, γιατί τότε ο Δήμος πρόσφατα φύτεψε κάποια φυτά, οι υπάλληλοι τα έχασαν και είπαν ότι τα ξηλώσανε από κοντά για να μπει ένα άγαλμα και …που να τα βάζανε?
(πανοραμικά από indy.gr)
 Άλλο ένα έργο των μικροπωλητών που το διαφημίζουν οι κάτοικοι μιας πόλης.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Template Design by Psykos Dimitris