" ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΜΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΑ έως ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ και από ώρα 09:00 π.μ. έως 04:00 μ.μ. ''

Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2010

Κατάλαβαν το φιάσκο τους

 Εχουν τρελαθεί στην φοροδιαφυγή οι αλλοδαποί με τα προϊόντα της μαφίας ,και οι ελεγκτές πιάσανε μια Ελληνίδα που έψηνε κάστανα
Σε… φιάσκο των ελεγκτικών μηχανισμών της Νομαρχίας Μαγνησίας και του Δήμου Βόλου, παραπέμπει η επιβολή προστίμου 1.000 ευρώ εις βάρος της γυναίκας που ψήνει και πουλάει κάστανα στην κεντρική αγορά της πόλης, στην Ερμού. Οι έλεγχοι και η τιμωρία του παρεμπορίου από μικτά κλιμάκια της Διεύθυνσης Εμπορίου της Νομαρχίας και της Δημοτικής Αστυνομίας Βόλου, κατά τη διάρκεια των γιορτών των Χριστουγέννων, είχαν σταματήσει μπροστά στη θράκα της κ. Αναστασία Φώτα και εκεί εξαντλήθηκαν…
Το δημοσίευμα της «Ε» στις 16 Ιανουαρίου, προκάλεσε την αναδίπλωση των ελεγκτικών μηχανισμών, με το Νομάρχη, Απ. Παπατόλια να φροντίζει προσωπικά για την έκδοση νόμιμης άδειας στην «καστανού» και να μην ενεργοποιεί το πρόστιμο- ντροπή.
Η… τιμωρία του παρεμπορίου ξεκίνησε και εξαντλήθηκε στην περίπτωση γυναίκας που έψηνε και πωλούσε κάστανα στην αγορά του Βόλου.
Όταν σύσσωμος ο εμπορικός κόσμος του Βόλου ξεσηκώθηκε μέσα στις γιορτές για το παρεμπόριο που στηνόταν έξω από τις πόρτες των καταστημάτων, οι έλεγχοι της Διεύθυνσης Εμπορίου, φαίνεται –μέσα από την έκθεση του μηνιαίου απολογισμού της υπηρεσίας- ότι εξαντλήθηκαν σε μια γυναίκα που πουλούσε κάστανα. Εις βάρος της επιβλήθηκε πρόστιμο 1.000 ευρώ, γιατί δεν είχε άδεια άσκησης υπαίθριου εμπορίου , ενώ κατασχέθηκαν από την ίδια τρία σακιά κάστανα των 15 κιλών το καθένα και 150 πλαστικά ποτήρια!
Η κ. Αναστασία Φώτα, αποτελεί μια από τις γνωστές «φιγούρες» στην κεντρική αγορά του Βόλου.
Επί 12 χρόνια στήνει τη μικρή ψησταριά της στη συμβολή των οδών Ερμού και Κ. Καρτάλη. Ψήνει κάστανα και τα πουλάει στους περαστικούς- επισκέπτες της αγοράς, που τη γνωρίζουν με το μικρό της όνομα.
Με το μικρό της όνομα την γνώριζαν και οι υπηρεσίες του Δήμου Βόλου. Όταν πριν από καιρό, η πλανόδια πωλήτρια είχε προσέλθει στις υπηρεσίες για να της εκδώσουν άδεια προκειμένου να συνεχίσει να πουλάει τα κάστανά της, την είχαν ενημερώσει ότι δραστηριοποιείται σε τουριστική ζώνη και αδυνατούν να βγάλουν την άδεια. Της είχαν όμως υποσχεθεί ότι θα είχε την ανοχή τους. «Δεν θα την ενοχλήσει κανείς», ήταν η υπόσχεση που όμως δεν τηρήθηκε.
Η… ανοχή που υποσχέθηκαν φαίνεται ότι εξαντλήθηκε την περίοδο των περασμένων Χριστουγέννων. Της επιβλήθηκε πρόστιμο ύψους 1.000 ευρώ και της κατασχέθηκε το εμπόρευμα, την ίδια ώρα, που ολόκληρη η αγορά «στέναζε» από το παρεμπόριο που ανθούσε έξω από τις πόρτες των καταστημάτων.
Διορθώνει το φιάσκο ο Νομάρχης
Από τις εφημερίδες φαίνεται ότι πληροφορήθηκε το φιάσκο ο Νομάρχης και χθες, έσπευσε να διορθώσει το πρόστιμο –ντροπή, εις βάρος της κ. Φώτα, με την οποία συναντήθηκε το πρωί. Με πρωτοβουλία του κ. Παπατόλια και προκειμένου να νομιμοποιήσει τη δραστηριότητα της γυναίκας ώστε να μην επαφίεται στις καλές προθέσεις κανενός, δόθηκε εντολή στις υπηρεσίες να της εκδώσουν άδεια πλανόδιου μικροπωλητή που είναι αρμοδιότητα της νομαρχίας.
Επιπλέον ανακάλεσε το πρόστιμο –ντροπή. «Η κ. Φώτα δεν πρόκειται να πληρώσει κανένα πρόστιμο, καθώς ο αρμόδιος αντινομάρχης κ. Ντίτορας δεν ενεργοποίησε την εισήγηση των υπαλλήλων», αναφέρεται σε ανακοίνωση της Νομαρχίας Μαγνησίας.
Η παρέμβαση του Νομάρχη, φαίνεται ότι έδωσε καλό τέλος, στην περιπέτεια της κ. Φώτα.
Η φωτιά στη θράκα, μπορεί να ανάψει από σήμερα κιόλας, προκειμένου η κ. Αναστασία, να συνεχίζει να βγάζει το μεροκάματό της έντιμα, προσφέροντας κάστανα στους περαστικούς που έχουν συνδέσει τις αγορές τους στα μαγαζιά με την κατανάλωση των παραδοσιακών κάστανων που κάποτε οι νοικοκυρές έψηναν στα τζάκια ή στις σόμπες των σπιτιών τους.
Αναδημσοσίευση από apogonos/blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Template Design by Psykos Dimitris