" ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΜΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΑ έως ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ και από ώρα 09:00 π.μ. έως 04:00 μ.μ. ''

Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2010

Ταμειακή μηχανή για τα χορταρικά

Δεν θέλουν ταμειακή μηχανή
Το μείζον θέμα της τοποθέτησης ταμειακών μηχανών στους πάγκους των λαϊκών αγορών και οι λόγοι αντίδρασης αναλύθηκαν διεξοδικά από τους συλλόγους παραγωγών αγροτικών προϊόντων των λαϊκών αγορών της Ηλείας «Δήμητρα» και «Αναγέννηση», σε βουλευτές και ν.σ. του νομού στη χθεσινή σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Εργατικό Κέντρο Πύργου. Όλα τα μέλη των συλλόγων καθώς και πλήθος παραγωγών συγκεντρώθηκαν χθες το απόγευμα προκειμένου να συζητήσουν με τους αιρετούς του νομού και να τοποθετηθούν πάνω στα νέα φορολογικά μέτρα που τους επιβάλει τη χρήση ταμειακής μηχανής. Στη σύσκεψη παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων οι βουλευτές του νομού κ.κ. Μιχάλης Κατρίνης, Γιάννης Κουτσούκος και Κώστας Τζαβάρας και το μέλος της ΝΕ Ηλείας του ΛΑΟΣ κ. Χρήστος Παναγόπουλος.
«Είμαστε κατά των ταμειακών μηχανών. Δεν μπορούμε να φορολογούμαστε σαν αγρότες και σαν λαϊκατζήδες» δηλώνει η πρόεδρος του συλλόγου «Δήμητρα» κ. Θεοδώρα Κλάδη. «Εμείς δεν πρόκειται ποτέ να εισπράξουμε το ΦΠΑ επειδή  δεν μπορούμε να αυξήσουμε τις τιμές,  γιατί τότε η λαϊκή χάνει το χαρακτήρα της. Περιμένουμε να πάρουν θέση οι βουλευτές, να δοθεί ψήφισμα για να σταματήσει αυτό το μέτρο». Την αντίδρασή του στο μέτρο δηλώνει και ο πρόεδρος του συλλόγου «Αναγέννηση» κ. Χρήστος Παναγόπουλος και τονίζει ότι οι παραγωγοί δεν θα σταματήσουν τους αγώνες τους. « Αν ψάχνουν να φορολογήσουν για να βγάλουνε κάποια έσοδα να τα βρούνε από αυτούς που τα φάγανε και όχι από εμάς. Δεν κάνουμε πίσω, είμαστε αμετάκλητοι και θα συνεχίσουμε τους αγώνες μας μέχρι να δικαιωθούμε».

Διάλογος για τη λύση

«Μέσα από το διάλογο πρέπει να βρεθεί τρόπος ώστε στο πλαίσιο της φορολογικής αναζήτησης που έχει ξεκινήσει η κυβέρνηση να μην δημιουργηθεί κανένα εμπόδιο στους παραγωγούς αγροτικών προϊόντων λαϊκών αγορών να τελέσουν το έργο τους» δήλωσε ο κ. Γιάννης Κουτσούκος. Τόνισε δεν ότι γίνεται μια τεράστια προσπάθεια από την πλευρά της κυβέρνησης μέσα από το σύστημα των αποδείξεων να βρει τις πηγές των εισοδημάτων που διαφεύγουν αλλά αυτό σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να οδηγήσει σε δυσλειτουργίες και κυρίως να δημιουργήσει εμπόδια σε πραγματικούς παραγωγούς αγροτικών προϊόντων που τα εκθέτουν στις λαϊκές αγορές.Την συμπαράστασή στον αγώνα των παραγωγών εξέφρασε  και κ. Κώστας Τζαβάρας σημειώνοντας ότι ο θεσμός των λαϊκών αγορών πρέπει να προστατευτεί. «Ο θεσμός των λαϊκών αγορών ενισχύει και προστατεύει τον καταναλωτή και παράλληλα δίνει τη δυνατότητα στον παραγωγό να πουλάει το προϊόν του χωρίς να εξαρτάται από μεσάζοντες και εμπόρους. Αυτός ο θεσμός πρέπει να προστατευτεί. Δεν πρέπει  να μπούνε μέτρα, όπως αυτό των ταμειακών μηχανών, στα οποία οι άνθρωποι του μόχθου δεν μπορούν να ανταποκριθούν».Τέλος ο κ. Παναγόπουλος σημείωσε ότι  η καθιέρωση των ταμιακών μηχανών θα έχει ως αποτέλεσμα να χάσει το χαρακτήρα της η λαϊκή αγορά γιατί οι τιμές των προϊόντων θα αυξηθούν. «Αυτό το μέτρο είναι εξοντωτικό για τους αγρότες παραγωγούς. Θα πρέπει η κυβέρνηση να το καταλάβει και να κάνει πίσω». 
Αναδημοσίευση από:



Σημειώνουμε για όσους έχουν ασθενή μνήμη:
Όταν κάναμε τις πορείες στην Αθήνα κατά της εγκατάστασης των ταμειακών μηχανών στους πάγκους η τότε διοίκηση παραγωγών και πωλητών λαϊκών αγορών(είδη τροφίμων και οπωροκηπευτικά) αφού πήραν υπόσχεση πως δεν θα τους επιβληθεί το μέτρο, αποχώρησαν και μας άφησαν μόνους εμάς(πωλητές σε Εμποροπανηγύρεις) με αυτούς που πωλούν βιομηχανικά είδη στις λαϊκές αγορές.
Το μέτρο από τότε εφαρμόστηκε και έτσι όλοι οι υπόλοιποι έχουμε ταμειακή μηχανή.
Δεν είναι κακό το μέτρο κύριοι. Απλά αγοράστε καλές ταμειακές που δεν θέλουν καθημερινά επαναφόρτωση.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Template Design by Psykos Dimitris