" ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΜΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΑ έως ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ και από ώρα 09:00 π.μ. έως 04:00 μ.μ. ''

Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2010

Όταν το σύρμα γίνεται τέχνη

Οι πανέμορφες δημιουργίες του Γιώργου Τρομπούκη.
( προκάλεσε ευχάριστη έκπληξη στο παζάρι μας στα Φιλιατρά και σε εμάς και στους επισκέπτες)
Ποιος θα το περίμενε ότι από λίγα κομμάτια σύρματος, από αυτό που χρησιμοποιούμε για τις περιφράξεις κτημάτων, θα μπορούσε να δημιουργηθεί ένα πανέμορφο έργο τέχνης; Κι όμως. Ο Γιώργος Τρομπούκης με μία πένσα και λίγο σύρμα μπορεί να κατασκευάσει δημιουργίες μοναδικού κάλλους!
Γεννημένος και μεγαλωμένος στο Αγρίνιο, ο Γιώργος από πολύ μικρή ηλικία είχε καλλιτεχνικές ανησυχίες. Ξεκίνησε να επεξεργάζεται διάφορα υλικά, όπως το ξύλο, το χαρτί και το γυαλί. Γρήγορα, όμως, τα βαρέθηκε και προσπαθούσε να βρει άλλα υλικά τα οποία θα του έδιναν το αποτέλεσμα που θα άρεσε πρώτα από όλα στον ίδιο.
Μέχρι που ήρθε στα χέρια του το σύρμα. 

Σιγά σιγά έμαθε μόνος του να δημιουργεί μοναδικά έργα. "Επέλεξα το σύρμα γιατί έχει πολλές εφαρμογές. Ο κόσμος νομίζει ότι είναι μόνο για αγροτικές δουλειές, αλλά κάνει λάθος". Η πρώτη του δημιουργία ήταν ένα κηροπήγιο. "Είχα κάποια κεριά και δεν είχα που να τα τοποθετήσω. Σκέφτηκα λοιπόν να φτιάξω μόνος μου ένα κηροπήγιο. Το αποτέλεσμα ήταν υποφερτό", μας λέει χαριτολογώντας.
Ωστόσο, αυτό που ξεκίνησε σαν χόμπι κατέληξε να είναι και η βασική του ενασχόληση.  Έφτιαξε έτσι ένα εργαστήριο και τα τελευταία πέντε χρόνια περίπου ασχολείται επαγγελματικά. Μάλιστα, ο Γιώργος είναι, αν όχι ο μοναδικός, από τους ελάχιστους στην Ελλάδα που ασχολούνται επαγγελματικά με τις συρμάτινες κατασκευές διακοσμητικού τύπου.
Σήμερα, ο Γιώργος κατασκευάζει έργα όχι μόνο για τους φίλους του, αλλά για πλήθος πελατών όχι μόνο στις Εμποροπανηγύρεις αλλά σε ολόκληρη την Ελλάδα. Οι δημιουργίες του έχουν σαν βάση φυσικά το σύρμα, αλλά χρησιμοποιεί και άλλα υλικά, όπως χάντρες και πολλά χρώματα. Πανέμορφα δέντρα, κορνίζες, κηροπήγια, ανθρώπινες φιγούρες, ακόμη και κάβες για ποτά είναι μερικά μόνο από τα δημιουργήματά του. Για να δημιουργηθεί ένα έργο μπορεί να χρειαστούν από λίγες ώρες μέχρι δύο και τρεις μήνες.

Πόσο δύσκολο είναι, όμως, να δημιουργηθούν όλα αυτά τα έργα από έναν μόνο άνθρωπο; "Όσο μεγαλύτερη είναι η ανταπόκριση, τόσο περισσότερο μπορεί να δουλεύει το χέρι. Για μένα το να δημιουργώ ένα έργο είναι κάτι σαν εκτόνωση, σαν ψυχοθεραπεία. Και μην ξεχνάτε ότι πρόκειται για καθαρά χειρονακτική εργασία και είναι πολύ δύσκολο να βρεις κάποιον που να τα καταφέρνει", λέει χαρακτηριστικά.

 Καλλιτεχνικό πνεύμα εκ φύσεως, ο Γιώργος Τρομπούκης μας εντυπωσίασε και του ευχόμαστε και άλλα έργα.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Template Design by Psykos Dimitris