Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2010

Πρόγραμμα εκδηλώσεων για το παζάρι Φιλιατρών

Με λαμπρότητα ετοιμάζονται τα Φιλιατρά να γιορτάσουν και φέτος τον πολιούχο Άγιο Χαράλαμπο στις 10 Φεβροαυρίου.
Τις εκδηλώσεις αυτές έχουν προσκληθεί να τιμήσουν με την παρουσία τους Σεβασμιώτατοι Αρχιερείς, η πολιτειακή και πολιτική ηγεσία του τόπου, Υπουργοί, Υφυπουργοί, βουλευτές, Γενικοί Γραμματείς Υπουργείων, Ο γενικός Γραμματέας της περιφέρειας Πελοποννήσου, ο νομάρχης Μεσσηνίας, Εκπρόσωποι της Νομαρχιακής και τοπικής αυτοδιοίκησης, Εκπρόσωποι κομμάτων του Νομού, Δικαστικών και λοιπών αρχών
Σύμφωνα με το πρόγραμμα την Τρίτη 9 Φεβρουαρίου .....
και ώρα 5:50 το απόγευμα θα γίνει συγκέντρωση πρό του Ιερού ναού Εισοδίων της Θεοτόκου της Δημοτικής Αρχής, και των λοιπών αρχών του τόπου καθώς και της Φιλαρμονικής του Συλλόγου Φιλοπροόδων για την υποδοχή των Σεβασμιώτατων μητροπολιτών.
Στις 6 το απόγεμα θα γίνει η άφιξη των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας, Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευστάθιος, Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμάς και Κορωνείας κ. Παντελεήμονας.

Την Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου και ώρα 7 το πρωί η φιλαρμονική του Συλλόγου Φιλοπροόδων θα παιανίσει το εωθινό στους κεντρικότερους δρόμους της πόλης.
Στις 9:30 θα παραταχθούν οι φιλαρμονικές, τα αγήματα Στρατού, και Αεροπορίας, προσκόπων και σχολείων προ του ιερού ναού Εισοδίων της Θεοτόκου κατά τις οδηγίες των τελεταρχών.
Στις 10:30 θα εκκινήσει η Λιτάνευση της Ιεράς εικόνος σε κεντρικές οδούς της πόλης ενω μετα στην πλατεία της πόλης θα ψαλεί δέηση

Στον ιερό ναό Εισοδίων της Θεοτόκου θα τελεστεί η πανηγυρική θεία λει-
τουργία, μετά το πέρας της οποίας στις 10.30 π.μ. θα γίνει λιτάνευση της Ιερής
Εικόνας και των Τιμίων Λειψάνων του Αγίου Χαραλάμπους στους κεντρικούς
δρόμους της πόλης ενώ στην κεντρική πλατεία θα ψαλεί δέηση.

Οι εκδηλώσεις θα ολοκληρωθούν με το γεύμα που θα παραθέσει ο δήμος στη μία το μεσημέρι προς τους προσκεκλημένους του στο Φουρναράκειο Πνευματικό Κέντρο.
Αναδημοσίευση από filiatranews