" ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΜΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΑ έως ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ και από ώρα 09:00 π.μ. έως 04:00 μ.μ. ''

Τετάρτη 22 Ιουνίου 2011

Θερινές πολιτιστικές εκδηλώσεις στο Πέραμα Ιωαννίνων.


Θερινές πολιτιστικές εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στο Πέραμα.
 
Τις εκδηλώσεις του καλοκαιριού που θα πραγματοποιηθούν στο Πέραμα, παρουσίασαν σε χθεσινή συνέντευξη τύπου ο πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου Μωυσής Ελισάφ και ο δημοτικός δύμβουλος και Πρόεδρος του Οργανισμού Σπηλαίου Περάματος Κωνσταντίνος Γκόγκος.
Ο κ. Ελισάφ έκανε λόγο, μεταξύ άλλων, για την αποκέντρωση των δραστηριοτήτων του Πνευματικού Κέντρου σε όλο τον ενιαίο Δήμο και τόνισε ότι οι εκδηλώσεις περιλαμβάνουν προβολές κινηματογραφικών ταινιών, θεατρικές παραστάσεις, συναυλίες, βραδιά έντεχνου και λαϊκού τραγουδιού, καθώς και διαλέξεις.
Στη συνέχεια ο κ. Γκόγκος αναφέρθηκε στη διοργάνωση καθώς και  στην ανάδειξη χώρων που διαθέτει το Πέραμα και που φιλοδοξούν να γίνουν στέκια εκδηλώσεων. Ένας απ’ αυτούς είναι το Κέντρο Προβολής και Υποδοχής Επισκεπτών του Σπηλαίου, το οποίο λειτουργεί το τελευταίο εξάμηνο 9 π.μ. έως 5 μ.μ., για τους επισκέπτες του Σπηλαίου. Στο χώρο γίνονται προβολές  με ανάλογο περιεχόμενο και λειτουργεί έκθεση με παλαιοντολογικά σπηλαιολογικά ευρήματα. Οκ. Γκόγκος απηύθυνε κάλεσμα προς όλα τα σχολεία να το επισκεφθούν.

Οι εκδηλώσεις
Οι εκδηλώσεις, που θα φιλοξενηθούν  στο Κέντρο Προβολής και Υποδοχής Επισκεπτών Σπηλαίου, ξεκινούν σήμερα Πέμπτη, ώρα 8.30 μμ., με ένα τριήμερο μουσικών εκδηλώσεων για τη μέρα μουσικής σε συνεργασία με το Φεστιβάλ ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης. Συγκεκριμένα, σήμερα θα προβληθούν ντοκιμαντέρ για τη μουσική παράδοση της Κρήτης και ταινία που ακολουθεί το μουσικό Γιάννη Αγγελάκα στην καθημερινότητα. Αύριο Παρασκευή θα προβληθούν ντοκιμαντέρ με μουσικούς της ρέγκε, της πανκ και του χιπ-χοπ  και το Σάββατο η ταινία «Καναρίνι μου γλυκό», που επικεντρώνεται στη ζωή της Ρόζας Εσκενάζυ, καθώς και ταινία με τον Θανάση Παπακωνσταντίνου.
Την Τετάρτη, 29 Ιουνίου, ώρα 9 μ.μ. η Φιλαρμονική του Δήμου Ιωαννιτών θα παρουσιάσει αφιέρωμα στο Γιάννη Ρίτσο, ενώ την Παρασκευή, 1 Ιουλίου, ώρα 9.30 μ.μ. θα ακολουθήσει βραδιά έντεχνου και λαϊκού τραγουδιού με τη Λαϊκή Ορχήστρα του Πνευματικού Κέντρου. Το Σάββατο, 9 Ιουλίου, ώρα 9.30 μ.μ. θα δοθεί συναυλία – αφιέρωμα στο Γιώργο Ζαμπέτα από Κυπριακό Μουσικό Συγκρότημα και την Κυριακή, 17 Ιουλίου, ώρα 9.30 μ.μ. θα ακολουθήσουν διαλέξεις για τα Σπήλαια και την Παλαιοντολογία από τους Ευάγγελο Βλάχο, Msc Γεωλόγο και Ευαγγελία Τσουκαλά, αναπλ. καθηγήτρια Γεωλογίας Α.Π.Θ..
Τέλος, την Τρίτη, 16 Αυγούστου, ώρα 9 μ.μ. το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Ιωαννίνων  θα παρουσιάσει στο Δημοτικό Σχολείο Περάματος το έργο του Φ. Γκ. Λόρκα «Τα μάγια της πεταλούδας».

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Template Design by Psykos Dimitris