" ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΜΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΑ έως ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ και από ώρα 09:00 π.μ. έως 04:00 μ.μ. ''

Τετάρτη 29 Ιουνίου 2011

12 after dark αγορές στις γωνιές του κόσμου.


Luang Prabang Night Market
Είναι φτηνές, αντανακλούν τον χαρακτήρα κάθε τόπου και αποτελούν υπαίθριο hot spot για κάθε ταξιδιώτη. Δείτε τα νυχτερινά παζάρια 12 πόλεων όπως τα παρουσιάζει το έγκριτο Travel + Leisure και ταξιδέψτε από την παραδοσιακή αγορά του Λάος μέχρι τo μοδάτο market του Λος Άντζελες.



1. San Francisco Underground Market, Σαν Φρανσίσκο Καλιφόρνια

Η πιο δημοφιλής underground αγορά του hip Σαν Φρανσίσκο ξεκίνησε να λειτουργεί το 2009 από τον Iso Rabins, ο οποίος είχε την ιδέα να προσφέρει στον κόσμο street food με άποψη. Σήμερα εκεί συγκεντρώνονται πάνω από 35 σεφ που μαγειρεύουν με αγνά υλικά για τον κόσμο που το επισκέπτεται. Αρκεί μία απλή online εγγραφή στο site και μπορεί κανείς να παραστεί σε αυτή την ξεχωριστή αγορά που κάποιες φορές καταλήγει σε πάρτι.
Τι θα βρείτε: πατάτες τηγανισμένες σε λίπος πάπιας και πολλά βαζάκια με λιχουδιές για να πάρετε σπίτι.


2. Ratchada Night Bazaar, Μπανγκόκ

Η συγκεκριμένη αγορά είναι ένα event που πραγματοποιείται κάθε καλοκαίρι τιμώντας τους μετανάστες της χώρας. Εκδηλώσεις από λάτιν συγκροτήματα που χορεύουν σάλσα αλλά και Ασιάτες τραγουδιστές μετατρέπουν σε γιορτή αυτό το multi culti παζάρι. Οι μυρωδιές από την κινεζική, την ταϊλανδέζικη και την ιταλική κουζίνα πλημμυρίζουν την αγορά, ενώ οι επισκέπτες ψωνίζουν μικροαντικείμενα και
ηλεκτρονικά gadgets σε πολύ καλές τιμές.
Τι θα βρείτε: το καλύτερο κινέζικο street food της βόρειας Αμερικής
 ----------
.3. The Summer Night Market, Ρίτσμοντ, Καναδάς

 Η συγκεκριμένη αγορά είναι ένα event που πραγματοποιείται κάθε καλοκαίρι τιμώντας τους μετανάστες της χώρας. Εκδηλώσεις από λάτιν συγκροτήματα που χορεύουν σάλσα αλλά και Ασιάτες τραγουδιστές μετατρέπουν σε γιορτή αυτό το multi culti παζάρι. Οι μυρωδιές από την κινεζική, την ταϊλανδέζικη και την ιταλική κουζίνα πλημμυρίζουν την αγορά, ενώ οι επισκέπτες ψωνίζουν μικροαντικείμενα και
ηλεκτρονικά gadgets σε πολύ καλές τιμές.
Τι θα βρείτε: το καλύτερο κινέζικο street food της βόρειας Αμερικής.
 

4. Chiang Mai Night Bazaar, Ταϊλάνδη
 Τρία ολόκληρα τετράγωνα καταλαμβάνει το παζάρι της Chiang Mai και ο δρόμος Chang Klan μετατρέπεται σε ένα ζωντανό πολύχρωμο παζάρι. Οι πάγκοι εκτείνονται σχεδόν σε ολόκληρο το δρόμο και τα γύρω στενά, ενώ εκεί επιβάλλεται το παζάρι στις τιμές. Προσοχή, όμως, γιατί υπάρχουν και πολλές μαϊμούδες και δεν εννοούμε τα συμπαθέστατα ζωάκια.
Τι θα βρείτε: για σουβενίρ μπορείτε να πάρετε πόζα και οι υπαίθριοι ερασιτέχνες ζωγράφοι να σας κάνουν το πορτρέτο σας.


5. Marrakech Night Market, Μαρακές, Μαρόκο

Το πιο ατμοσφαιρικό παζάρι του κόσμου θα το βρείτε στο Μαρόκο και συγκεκριμένα στο Μαρακές. Τοπικές σπεσιαλιτέ μαγειρεύονται μπροστά σας και ο ντόπιοι ανακατεύονται με τους τουρίστες δημιουργώντας ένα πολυπολιτισμικό σκηνικό που μοιάζει να έχει βγει από ταινία. Εκεί θα απολαύσετε την αυθεντική γεύση του νόστιμου κους κους υπό τους ήχους παραδοσιακής μουσικής και τυμπάνων, ενώ γυναίκες της πόλης θα σας καλούν να σας πουν τη μοίρα σας.
Τι θα βρείτε: παραδοσιακές σπεσιαλιτέ και σημεία που μπορείτε να κάνετε ένα τατουάζ από χένα που θα κρατήσει τουλάχιστον μία εβδομάδα.


6. Suzuki Night Market, Μελβούρνη, Αυστραλία

Κάθε Τέταρτη από το Νοέμβριο μέχρι το Φεβρουάριο, στην καλλιτεχνικής φύσης αγορά Queen Victoria που χρονολογείται από τον 19ο αιώνα, συγκεντρώνονται άσημοι καλλιτέχνες, σχεδιαστές αλλά και παραγωγοί με παραδοσιακά προϊόντα. Στην συγκεκριμένη αγορά υπάρχει ποικιλία και ο επισκέπτης μπορεί να διαλέξει ανάμεσα από ινδική, αιθιοπική, ολλανδική, ισπανική, βιετναμέζικη κουζίνα αλλά και κλασικά burgers πίνοντας φυσικά αυστραλιανό κρασί.
Τι θα βρείτε: για να χαλαρώσετε υπάρχουν ειδικά περίπτερα στα οποία ειδικοί προσφέρουν μασάζ βασισμένο στις αρχές της εναλλακτικής ρεφλεξολογίας.


7. Ningxia Night Market, Ταϊπέι, Κίνα

Αυτή η αγορά ξεκίνησε πριν από περίπου 60 χρόνια και αρχικά αποτελούσε το μέρος όπου οι κάτοικοι αγόραζαν ρούχα και αξεσουάρ. Σήμερα είναι μία από τις μεγαλύτερες υπαίθριες αγορές του κόσμου (μόνο στη βόρεια τμήμα της Ταϊβάν θα βρει κανείς 30 αγορές) και εκεί θα βρείτε τοπικά προϊόντα της περιοχής αλλά και 200 περίπου μικροπωλητές. Εκτός της εξαιρετικά μεγάλης ποικιλίας που θα βρείτε εκεί, η συγκεκριμένη αγορά είναι και η πιο «πράσινη» από όλες, αφού προσπαθεί να πείσει τον κόσμο να χρησιμοποιούν eco-friendly τσοπστικς και διαθέτει ειδικό μηχάνημα που κρατά το λίπος μακριά από το αποχετευτικό σύστημα της πόλης.
Τι θα βρείτε: σνακ όπως το παραδοσιακό bawan, πουγκάκια γεμιστά με κρέας, μανιτάρια και ρίζες μπαμπού.


8. Barranco Night Market, Λίμα, Περού

Μικρές νυχτερινές αγορές υπάρχουν διασκορπισμένες στις γειτονιές της πρωτεύουσας Λίμα. Από τις παραθαλάσσιες στην περιοχή Miraflores μέχρι την boho γειτονιά Barranco, οι αγορές κρύβουν πραγματικούς θησαυρούς από χειροποίητα αντικείμενα της παραδοσιακής περουβιανής τέχνης και πανέμορφα κοσμήματα. Εκεί καταλήγουν συνήθως και οι τουρίστες που διασκεδάζουν σε ένα από τα πολλά κλαμπ της περιοχής.
Τι θα βρείτε: ειδικά επεξεργασμένες και ζωγραφισμένες κολοκύθες, μία από τις πιο παλιές τέχνες με την οποία ασχολούνται οι κάτοικοι του Περού.


9. Luang Prabang Night Market, Λουάνγκ Πραμπάνγκ, Λάος

Πάνω από 300 πωλητές εκθέτουν εκεί την πραμάτεια τους που περιλαμβάνει πολύχρωμα υφάσματα, χειροποίητα αντικείμενα, διάφορες ποικιλίες τσαγιού αλλά και πίνακες. Αποτελεί το καλύτερο σημείο για κάθε τουρίστα που θέλει να φύγει με γεμάτες βαλίτσες από σουβενίρ τα οποία έχει παζαρέψει για να τα αποκτήσει. Στρίψτε στο στενάκι μεταξύ της Sisavangvong και του ποταμού Mekong και θα ανακαλύψετε υπαίθρια μαγαζιά με το καλύτερο φαγητό της πόλης.
Τι θα βρείτε: κεντήματα από τη φυλή των Hmong αλλά και σπάνια μπαχαρικά, όπως το pandan που χρησιμοποιείται κυρίως στην παρασκευή γλυκών.


10. Yamashiro Farmers’ Market, Λος Άντζελες, Καλιφόρνια

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά κάθε Πέμπτη, η μη κερδοσκοπική εταιρεία LA City Farm διοργανώνει στο Χόλιγουντ και συγκεκριμένα στο υπαίθριο παρκινγκ του εστιατορίου Yamashiro, μία μικρή αγορά. Προσφέροντας πανοραμική θέα στην πόλη των Αγγέλων, εκεί συγκεντρώνονται όλοι οι ενημερωμένοι κάτοικοι της πόλης και δοκιμάζουν την γκουρμέ εκδοχή του street food
Τι θα βρείτε: αξίζει να περιμένετε στην ουρά για ζουμερό στήθος πάπιας και σατάι μαριναρισμένου κοτόπουλου, μαγειρεμένα από τον σεφ του εστιατορίου Yamashiro.


11. Audrix Night Market, Ακουιτανία, Γαλλία

Στο χωριό Audrix της νοτιοδυτικής Γαλλίας υπάρχει μία υπαίθρια αγορά στην οποία το φαγητό είναι το κυρίαρχο θέμα. Ανοίγει κάθε χρόνο στα μέσα Ιουνίου και κρατά μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου. Κάθε καλοκαίρι οι ντόπιοι συγκεντρώνονται στην μικρή πλατεία του χωριού πουλώντας τρόφιμα και λαχανικά δικής τους παραγωγής, ενώ εδώ είναι καλύτερα να έρθετε νωρίς αν θέλετε να βρείτε μια θέση για το υπαίθριο δείπνο που ακολουθεί.
Τι θα βρείτε: καρύδια που αποτελούν τοπικό προϊόν της περιοχής, δροσιστικές σαλάτες με ντρέσινγκ από λάδι από καρύδια και πολλά γαλλικά κρασιά.


12. Temple Street Night Market, Χονγκ Κονγκ, Κίνα

Με πολλές ευκαιρίες σε κοστούμια, ρολόγια, ηλεκτρονικά ακόμα και προφυλακτικά, δικαίως ο δρόμος αυτός στο Χονγκ Κονγκ έχει αποκτήσει το παρατσούκλι «Men's Street». Οι μικροπωλητές στήνουν τα 100 περίπου περίπτερά τους από τις 4 το απόγευμα και ο κόσμος αρχίζει να μαζεύεται πιο αργά το απόγευμα. Στο τέλος του δρόμου Yau Ma Tei υπάρχουν και γυναίκες που θα σας πουν τη μοίρα σας, ενώ στα γύρω στενά θα βρείτε νόστιμη κινέζικη κουζίνα.
Τι θα βρείτε: πολλές επώνυμες μάρκες σε ρούχα, όπως Ραλφ Λόρεν και Κάλβιν Κλάιν

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Template Design by Psykos Dimitris