" ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΜΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΑ έως ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ και από ώρα 09:00 π.μ. έως 04:00 μ.μ. ''

Παρασκευή 3 Ιουνίου 2011

Οι δραστηριότητες του δήμου Αθηναίων

Οι δραστηριότητες του δήμου Αθηναίων


Ιούνιος… γεμάτος πολιτισμό, με την υπογραφή του Πολιτισμικού Οργανισμού του δήμου Αθηναίων. Μουσικές εκδηλώσεις, εικαστικές και φωτογραφικές εκθέσεις, θέατρο, χορός και δωρεάν ξεναγήσεις, έρχονται να αφυπνίσουν το κοινό και να προσφέρουν ψυχαγωγία στις ζεστές καλοκαιριάτικες νύχτες.

20- 23 Ιουνίου

Τον Ιούνιο έρχεται στην Αθήνα ο μεγαλύτερος μουσικός «Ευρωπαϊκός θεσμός», ο οποίος προσφέρει τη δυνατότητα σε εκατοντάδες καλλιτέχνες, από όλους τους μουσικούς χώρους να παρουσιάσουν τη δουλειά τους, σε ένα ευρύ κοινό και με εκδηλώσεις που θα απλωθούν σε 35 πλατείες και γειτονιές της Αθήνας.

Έως 7 Ιουνίου

Την έκθεση Προγραμμάτων Λαϊκής Επιμόρφωσης, θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν, όσοι επισκεφθούν την έκθεση στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων, εκεί όπου παρουσιάζονται δημιουργίες μαθητών οι οποίοι παρακολούθησαν εκπαιδευτικά προγράμματα.

30 Ιουνίου- 4 Ιουλίου

Το 3ο Διεθνές Φεστιβάλ Δρόμου, θα παρουσιάσουν διάφορες ομάδες καλλιτεχνών, μέσα από κάθε μορφή έκφρασης και τέχνης, όπως το Κουκλοθέατρο, ο χορός, η μουσική, με την εξής ιδιαιτερότητα: ότι όλα τα παραπάνω θα παρουσιάζονται στο δρόμο.

20- 26 Ιουνίου

Τη φωτεινή πλευρά της ζωής επιδιώκει να αποκαλύψει το φετινό Άθενς Φρίντζ Φέστιβαλ (Athens Fringe Festival), στην Τεχνόπολις. Λογοτεχνία, θέατρο και χορός, χειροτεχνίες, έχουν την τιμητική τους στο συμμετοχικό αυτό πανηγύρι, που ως στόχο έχει την αλληλεπίδραση με τον χώρο και τους περαστικούς, τη συνάντηση της Τέχνης με τη Δράση.

1-5 Ιουνίου


Τον ετήσιο διαγωνιστικό θεσμό Μουντιάλ Ντελ Τάνγκο (Mundial Del tango) του Μπουένος Άιρες για επαγγελματίες και ερασιτέχνες χορευτές παρουσιάζει για φέτος το Φεστιβάλ Τάνγκο Ακρόπολις (Tango Acropolis) 2011 , στο Ζάππειο, εκεί όπου το κοινό θα παρακολουθήσει δωρεάν μαθήματα τάνγκο (tango), εκθέσεις ζωγραφικής, επιδείξεις μόδας κ.α.

14 Ιουλίου- 19 Ιουλίου


Τους δύο κύκλους συναυλιών με τίτλους « Η ιστορία του ροκ σε τρεις μέρες» και « Η ιστορία του έντεχνου τραγουδιού σε τρεις μέρες», παρουσιάζει στην Τεχνόπολις, το 1ο Φεστιβάλ «Τεχνόπολις Μιούζικ Λάμπ» (Technopolis Music Lab). Τις μέρες αυτές θα είναι ανοιχτά για το κοινό σεμινάρια, έρευνες και μελέτες, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στη δημιουργία.

11- 15 Ιουνίου


Παιδική έκθεση ζωγραφικής και φωτογραφίας παρουσιάζεται στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων που διοργανώνει η Ελληνική Επιστημονική Ένωση Αιολικής Ενέργειας, για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας του Ανέμου (15 Ιουνίου).

15- 20 Ιουνίου

Τις 50 δημιουργίες υπαλλήλων και μελών του Πολιτιστικού Κέντρου Εργαζομένων και Συνταξιούχων ΕΛΤΑ, φιλοξενεί το Πνευματικό Κέντρο Δήμου Αθηναίων. Πρόκειται για έκθεση ζωγραφικής, βυζαντινής αγιογραφίας, φωτογραφίας και χειροποίητου κοσμήματος.

21- 30 Ιουνίου


100 χρόνια από την αποκάλυψη της αρχαίας πόλης των Ινκας Μάτσου Πίτσου (Machu Pichu), έχουν περάσει και με αφορμή το εορτασμό αυτό, πραγματοποιείται έκθεση φωτογραφίας με υλικό από το Αρχειοφυλάκιο Ιστορικών Συνόρων του Περού, όπως χάρτες και φωτογραφίες από αποστολές με την χλωρίδα και την πανίδα που πρειλαμβάνει.

Έως 2 Οκτωβρίου


Οι 9.500 επισκέπτες του πρώτου μέρους της έκθεσης με έργα από τη συλλογή του Γιώργου Οικονόμου, έκαναν αισθητό το μεγάλο ενδιαφέρον, που οδήγησε στην διοργάνωση και του δεύτερου μέρους, το οποίο έχει ήδη ξεκινήσει από τις 5 ΜαΪου, στην Πινακοθήκη του Δήμου Αθηναίων. Τα έργα που συγκεντρώνονται στο δεύτερο τμήμα της έκθεσης, είναι δημιουργών με σημαντική συμβολή στην πορεία και την εξέλιξη της Μοντέρνας Τέχνης.

Έως 8 Ιουνίου


Ομαδική εικαστική έκθεση με τίτλο «Ματιές στην καθημερινότητα» πραγματοποιείται στο Πολιτιστικό κέντρο του Δήμου Αθηναίων «Μελίνα Μερκούρη», από 11 καλλιτέχνες, οι οποίοι εμπνέονται από την ατομική και τη συλλογική πραγματικότητα, δημιουργώντας το δικό τους μύθο.

Έως 10 Ιουνίου

Στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων «Μελίνα Μερκούρη», συνεχίζεται η έκθεση ζωγραφικής- αφιέρωμα στον Αντώνη Πολυκανδριώτη, εκεί όπου το κοινό μπορεί να γνωρίσει το έργο του καλλιτέχνη με θέματα προσωπογραφίες, συνθέσεις, τοπία, θάλασσα και φύση γενικά.

Έως 15 Ιουνίου

Στα πλαίσια του 13ου Έκο Αρτ Φέστιβαλ (Eko Art Festival) έναν θεσμό που φέρνει κοντά τον άνθρωπο και τη φύση, πραγματοποιείται η ομαδική έκθεση με τίτλο «Περιβάλλον- Πολιτισμός», στο Κέντρο Τεχνών του Δήμου Αθηναίων. Οι καλλιτέχνες (ζωγράφοι και γλύπτες) αποκαλύπτοντας, μέσα από τα έργα τους, την άποψή τους για την τέχνη και τον πολιτισμό, αποδεικνύουν πως η φύση συντελεί στην καλλιτεχνική δημιουργία.

Ιούνιος

Δωρεάν ξεναγήσεις πραγματοποιούνται όλο τον Ιούνιο, σε Αρχαιολογικούς χώρους και Μουσεία της Αθήνας, ενώ πρόκειται για θεσμό που προσελκύει όλο και μεγαλύτερο αριθμό δημοτών.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Template Design by Psykos Dimitris