" ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΜΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΑ έως ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ και από ώρα 09:00 π.μ. έως 04:00 μ.μ. ''

Τετάρτη 8 Ιουνίου 2011

Γιορτή Κατακλυσμού στη Λάρνακα.


Αρχίζει και επίσημα την Παρασκευή 10 Ιουνίου στη Λάρνακα η καθιερωμένη Γιορτή του Κατακλυσμού την οποία αναμένεται να επισκεφθούν άνω των 200.000 ατόμων.
Η τελετή έναρξης της Γιορτής θα γίνει από τον Υπουργό Παιδείας και Πολιτισμού Ανδρέα Δημητρίου, ενώ περίπου 3.000 άτομα θα συμμετέχουν σε όλες τις εκδηλώσεις που θα λάβουν χώρα, από την Παρασκευή μέχρι την Τετάρτη 15 Ιουνίου, στις δύο μεγάλες εξέδρες που θα στηθούν για το καλλιτεχνικό μέρος της Γιορτής.
Σε συνέντευξη Τύπου, ο Δήμαρχος Λάρνακας Ανδρέας Μωϋσέως ανέφερε ότι η πόλη της Λάρνακας διοργανώνει και φέτος τη μεγαλύτερη λαϊκή γιορτή του τόπου μας, την Γιορτή του Κατακλυσμού. Η Λάρνακα στοχεύοντας στο σεβασμό όλων των πολιτών της, εδραίωσε θεσμούς που αντιπροσωπεύουν τον πολιτισμό και την κουλτούρα του τόπου μας και ταυτόχρονα ψυχαγωγεί τους χιλιάδες επισκέπτες της, είπε.
Πρόσθεσε ότι όλες οι υπηρεσίες του Δήμου βρίσκονται σε εγρήγορση και εργάζονται πυρετωδώς ώστε να είναι όλα έτοιμα για τη μεγάλη γιορτή του Κατακλυσμού, ενώ και φέτος έχουν τοποθετηθεί ομοιόμορφα κατασκευασμένα περίπτερα, ώστε να αντιμετωπιστεί η κακοτεχνία που υπάρχει με τη διαφορετικότητα των περιπτέρων που έχουν οι διάφοροι πραματευτάδες.
Καλλιτεχνικό πρόγραμμαΟ Δήμαρχος Λάρνακας ανέφερε ότι το κυρίως πρόγραμμα παρουσιάζεται στην Κεντρική Εξέδρα που βρίσκεται στην παραλία, ενώ θα λειτουργήσει και φέτος, όπως άλλωστε τα τελευταία χρόνια, και μια δεύτερη εξέδρα στην Πλατεία Ευρώπης, όπου παρουσιάζονται περισσότερο χορευτικά προγράμματα.
Την Παρασκευή 10 Ιουνίου θα εμφανιστεί το μουσικό σχήμα «Ανατολική Μεσόγειος» και η Κύπρια τραγουδίστρια Κωνσταντίνα.
Το Σάββατο 11 Ιουνίου θα παρουσιαστεί το συγκρότημα «Τριημιτόνιο».
Την Κυριακή 12 Ιουνίου θα εμφανιστεί ο τραγουδιστής Γιώργος Γιαννιάς με την ορχήστρα του.
Τη Δευτέρα 13 Ιουνίου, ημέρα του Κατακλυσμού, ο κόσμος θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει τον τραγουδιστή Γιώργο Μαζωνάκη.
Την Τετάρτη 15 Ιουνίου, ημέρα ολοκλήρωσης των εκδηλώσεων του Κατακλυσμού, θα εμφανιστεί ο τραγουδιστής Γιώργος Σαμπάνης.
Δήλωσε επίσης ότι η Γιορτή του Κατακλυσμού σαν γιορτή του νερού, περιλαμβάνει ναυταθλητικά αγωνίσματα και κολυμβητικούς αγώνες, ενώ θα διοργανωθεί και φέτος το Σκακιστικό Τουρνουά Μπλιτζ, ο Παγκύπριος Διαγωνισμός Beach-Volley, ενώ για πρώτη φορά θα γίνει και διαγωνισμός ψαρέματος.
Κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων για τη Γιορτή του Κατακλυσμού θα διοργανωθούν επίσης διαγωνισμοί στην Κυπριακή Ποίηση, στα Ερωτικά Τραγούδια, στον Αυλό και τον Μπάλο, ενώ διάφοροι Κύπριοι ηθοποιοί θα προσφέρουν άφθονο γέλιο κάθε βράδυ μέσα από σατιρικά στιγμιότυπα, που θα παρουσιάζουν.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Template Design by Psykos Dimitris