" ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΜΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΑ έως ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ και από ώρα 09:00 π.μ. έως 04:00 μ.μ. ''

Τετάρτη 8 Ιουνίου 2011

Καταστράφηκαν χιλιάδες προϊόντα παραεμπορίου στα Χανιά

Χιλιάδες αντικείμενα που είχαν κατασχεθεί από την δημοτική αστυνομία Χανίων στο πλαίσιο της πάταξης του παραεμπορίου πήραν σήμερα τον δρόμο για τον χώρο υγειονομικής ταφής απορριμμάτων.

Μεταξύ αυτών, 2.000 CD και DVD, 410 ρολόγια, 350 φακοί, 274 ζευγάρια γυαλιών, 65 ζευγάρια παπούτσια, κιθάρες, καλάμια ψαρέματος και πολλά ακόμη από αυτά που συνήθως έχουν οι μικροπωλητές στα πεζοδρόμια.
Σύμφωνα με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Χανίων κ.Μανούσο Λιονάκη, «η προσπάθεια πάταξης του παραεμπορίου συνεχίζεται με πιο έντονους ρυθμούς λόγω της τουριστικής περιόδου και θα είμαστε πολύ αυστηροί καθώς το παραεμπόριο δημιουργεί πρόβλημα όχι μόνο στην τοπική οικονομία αλλά και στους καταναλωτές τους οποίους προσπαθούν να εξαπατήσουν μέσα από αμφιβόλου ποιότητας προιόντα».
Επιπλέον ο κ.Λιονάκης τόνισε πως τελευταία εμφανίζεται έντονο παραεμπόριο και σε είδη τροφίμων τα οποία κατάσχονται και «όσα μπορούν να καταναλωθούν τα δίνουμε σε ιδρύματα και σε συσσίτια, αλλά να γνωρίζουν όλοι πως ειδικά στον τομέα αυτό τα πρόστιμα είναι πολύ τσουχτερά».
Απο την πλευρά του ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Κρήτης κ. Γιάννης Μαργαρώνης, επεσήμανε πως «το φαινόμενο του παραεμπορίου που κοστίζει στην Ελληνική οικονομία 20 δις και 8 δις χαμένους φόρους, οφείλουμε να το πατάξουμε. Νομίζω ότι είναι εθνική ανάγκη και καλούμε τους καταναλωτές να σταματήσουν να δίνουν έστω και ένα ευρώ στο παραεμπόριο στηρίζοντας τα ελληνικά προιόντα και τις τοπικές επιχειρήσεις.»
Στο μεταξύ σύντομα η δημοτική αστυνομία Χανίων θα ενισχυθεί με επιπλέον οχήματα καθώς όπως είπε ο προιστάμενός της κ. Γιάννης Καραντωνάκης «κάνουμε μια τεράστια προσπάθεια καθώς με τα δύο περιπολικά που διαθέτουμε δεν είναι δυνατόν να αστυνομευθεί ο τεράστιος «Καλλικρατικός» δήμος και έχει ξεκινήσει η διαδικασία για να αποκτήσουμε επιπλέον αυτοκίνητα.
Πάντως έχουμε μια άριστη συνεργασία με την αστυνομία και το λιμενικό και ξεκινάμε και τις περιπολίες στις παραλίες.»

Γίνονται «λαγοί»
Να σημειωθεί πως ένα από τα βασικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι δημοτικοί αστυνόμοι στο «κυνήγι» του παραεμπορίου, είναι το ότι « όταν εντοπίσουν ότι πλησιάζει ένα περιπολικό ή ένας δημοτικός αστυνόμος οι τσιλιαδόροι τους ειδοποιούν, αφήνουν τα προιόντα τους και γίνονται λαγοί.»
Όπως είπε ο κ.Καραντωνάκης έχει ήδη ζητηθεί η έγκριση των δικαστικών αρχών προκειμένου οι δημοτικοί αστυνόμοι να μπορούν να κάνουνπεριπολίες για το παραεμπόριο και με πολιτική περιβολή προκειμένου να μην εντοπίζονται αμέσως.
ΦΛΑΣ-NEWS

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Template Design by Psykos Dimitris