" ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΜΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΑ έως ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ και από ώρα 09:00 π.μ. έως 04:00 μ.μ. ''

Τρίτη 21 Ιουνίου 2011

Οι Καμινομπουτάρηδες αφήνουν τις πόλεις τους στο έλεος του λαθρεμπορίου.

Η φωτογραφία που μας μεταφέρει το Ταχάλια προκαλεί τουλάχιστον οργή. Στην Αθήνα η κατάσταση, ίδια και χειρότερη. Και όμως, αρκεί η πολιτική απόφαση για να ξεριζωθεί το καρκίνωμα του λαθρεμπορίου. Οι δήμαρχοι ΥΠΟΧΡΕΟΥΝΤΑΙ να το κάνουν διότι μαζί με τα εκατομύρια του λαθρεμπορίου έπονται και οι φάμπρικες του δουλεμπορίου. Αυτό για να καταλάβετε την δήθεν “ευαισθησία” των κυρίων καμινομπουτάρηδων που με την αδιαφορία τους δίνουν τροφή στα κυκλώματα της φρίκης και της εκμετάλλευσης του ανθρώπινου πόνου.
Δεν υπάρχουν δικαιολογίες κύριοι, μπορεί να υπήρχαν στο παρελθόν αλλά ο Μιχαλολιάκος κατάφερε να καθαρίσει τον Πειραιά μέσα σε λίγους μήνες, εξυγιαίνοντας ακόμα και το διαχρονικό καρκίνωμα του παζαριού. Το γεγονός αυτό αποδεικνύει ότι εάν υπάρχει πολιτική βούληση και αποφασιστικότητα, δεν υπάρχει ανυπέρβλητο πρόβλημα.
Όλα τα υπόλοιπα είναι υποκριτικά (εως ύποπτα).
Χθες το μεσημέρι, βρέθηκε στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, στο ψιλικατζίδικο ενός παλιού φίλου, δυστυχώς, χωρίς κάμερα. Έτσι, έβγαλα απλά μια φωτογραφία με το κινητό, που νομίζω όμως ότι τα λέει όλα. Η φωτογραφία είναι βγαλμένη από το εσωτερικό του καταστήματος ! Από μέσα προς τα έξω.
Ο φίλος έχει ψιλικατζίδικο, στο οποίο πληρώνει δημοτικά τέλη, ενοίκιο, ΤΕΒΕ, ρεύμα, εφορίες, ΦΠΑ, έκτακτες εισφορές, περαιώσεις, αυτοπεραιώσεις κι όλα αυτά τα αμέτρητα που πληρώνουν όλοι οι έμποροι.
Ακριβώς μπροστά στην πόρτα του, μα ακριβώς (!!) έστησαν πάγκους 3 μαυρισμένοι από τον ήλιο συνάνθρωποί μας. Και πουλάνε τα ίδια προϊόντα με αυτά που πουλάει ο Έλλην έμπορος. Μόνο που αυτοί, ούτε ΦΠΑ πληρώνουν, ούτε δημοτικά τέλη, ούτε ΤΕΒΕ ούτε ΜΕΒΕ…
Η ερώτησή μου, ήταν η απολύτως αναμενόμενη, αφού παρά λίγο να μπουν και μέσα στο μαζαγί του οι Νιγηριανοί να μην καίγονται απ΄τον ήλιο :
“δεν κάλεσες τη δημοτική αστυνομία; την αστυνομία; εκεί που πας να πληρώσεις το δημοτικό φόρο δεν τους λες τίποτε; εκεί που πληρώνεις δημοτικά τέλη για τον δικό σου πάγκο;”
Ο φίλος έφτυσε και διέκοψε τη συζήτηση. Τι να έλεγε άλλωστε; Πόσο να αντέξει αυτή την απίστευτη απραξία των “αρχών” που δεν κάνουν τίποτε;
SG/taxalia

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Template Design by Psykos Dimitris