" ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΜΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΑ έως ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ και από ώρα 09:00 π.μ. έως 04:00 μ.μ. ''

Δευτέρα 20 Ιουνίου 2011

Επαγγέλματα μιας άλλης εποχής











Τα παιδιά του Α΄Δημοτικού Παιδικού Σταθμού και Νηπιαγωγείου μας ταξίδεψαν δεκαετίες πίσω..

Με απόλυτη επιτυχία στέφθηκε και αυτή τη φορά η καλοκαιρινή εκδήλωση των παιδιών του Α΄Δημοτικού Παιδικού Σταθμού και Νηπιαγωγείου Χαλκίδας που πραγματοποιήθηκε χθες Παρασκευή 17 Ιουνίου.
Τα παιδιά, μας ταξίδεψαν δεκαετίες πίσω, όταν η ζωή, η καθημερινότητα και φυσικά τα επαγγέλματα ήταν εντελώς διαφορετικά από ότι σήμερα.Το θέμα της εκδήλωσης ήταν "
επαγγέλματα μιας άλλης εποχής" όπου παρουσιάστηκαν μουσικά και θεατρικά δρώμενα από κάθε τμήμα ξεχωριστά και αφορούσαν σε διαφορετικά επαγγέλματα το καθένα
 "Μοιάζει σα να έχω γυρίσει σε μια παλιά εποχή, μπροστά μου ξεπηδούν εικόνες με όσους συνάντησα εκεί..." αναφέρει το φυλλάδιο με το πρόγραμμα της γιορτής που μοιράστηκε στους παρευρισκόμενους. Και πραγματικά, τα παιδιά ζωντάνεψαν με τον δικό τους μοναδικό τρόπο, το κέφι τους και τον αυθορμητισμό τους, τους πλανόδιους επαγγελματίες που γέμιζαν κάποτε τους δρόμους σε κάθε γειτονιά. Η εκδήλωση είχε ντυθεί μουσικά με ανάλογα ακούσματα εποχής ενώ και τα σκηνικά και οι ενδυματολογικές επιλογές παρέπεμπαν επίσης σε εκείνη την εποχή.Οι υπεύθυνες των τμημάτων είχαν φροντίσει με το μεράκι που τις χαρακτηρίζει, να μυήσουν τα παιδιά στην εποχή των γιαγιάδων μας, μέσα από αφηγήσεις, παλιές φωτογραφίες, επίσκεψη στο Λαογραφικό Μουσείο και άλλες παρόμοιες δραστηριότητες. .Έτσι εμφανίστηκαν μπροστά μας μεταξύ άλλων ο γανωτής, ο παγωτατζής, ο καρεκλάς, ο καστανάς, ο λούστρος, η μοδίστρα, ο ντελάλης. ο πλανόδιος φωτογράφος, οι κεντήστρες και οι υφάντρες, οι νοικοκυρές και οι κύριοι με τις κυρίες της δεκαετίας του '50.  Η γιορτή ξεκίνησε με τα πιτσιρίκια των δύο τμημάτων των προ-προνηπίων με υπεύθυνες τις Αρετή Ρεβύθη και Ελένη Πέτρου που παρουσίασαν δύο μουσικά δρώμενα και στη συνέχεια τα τμήματα του προνηπίου με υπεύθυνη την Ειρήνη Μάνια και του νηπιαγωγείου με υπεύθυνη την Αρετή Χριστοδούλου έκαναν μια θεατρική παρουσίαση κάποιων άλλων επαγγελμάτων που χάθηκαν ή χάνονται.Την εκδήλωση παρουσίασε η Ορσαλία Στάμου ενώ την άρτια διοργάνωση συνέβαλλαν όλοι ο εργαζόμενοι του σταθμού. Στο τέλος οι μικροί μαθητές του νηπιαγωγείου πήραν τα Αναμνηστικά τους μαζί με τις ευχές όλων για καλή συνέχεια στο δημοτικό πλέον. Στις τάξεις υπήρχε έκθεση των έργων που είχαν φτιάξει τα παιδιά στα εργαστήρια δημιουργικής απασχόλησης.
 Ωστόσο, αρνητικά σχολιάστηκε από όλους, γονείς και παρευρισκόμενους, το γεγονός ότι η εκδήλωση δεν είχε καμία υποστήριξη από τον Δήμο. Δεν είχαν στηθεί οι απαιτούμενες εξέδρες, παρά το γεγονός ότι ο Δήμος είχε ενημερωθεί για την εκδήλωση αρκετό καιρό πριν, ούτε και υπήρξε εκπροσώπηση και προλογισμός της γιορτής από κάποιον αντιδήμαρχο όπως συνηθιζόταν. Είναι πραγματικά κρίμα, προσπάθειες ανθρώπων που δίνουν και την ψυχή τους με ελάχιστα μέσα και οικονομικούς πόρους να μην υποστηρίζονται από την Δημοτική αρχή.
ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΧΑΛΚΙΔΑ 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Template Design by Psykos Dimitris