" ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΜΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΑ έως ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ και από ώρα 09:00 π.μ. έως 04:00 μ.μ. ''

Παρασκευή 17 Ιουνίου 2011

Πολιτιστικές εκδηλώσεις για το Μ.Αλέξανδρο στη Πέλλα


Το Σαββατοκύριακο 18 & 19 Ιουνίου
Διήμερες πολιτιστικές εκδηλώσεις διοργανώνει ο Μορφωτικός Περιβαλλοντικός Όμιλος Πέλλας «Η Αρχαία Πέλλα», σε συνεργασία με την ΔΗ.Κ.Ε.Π.Α.Π., το Σάββατο 18 και την Κυριακή 19 Ιουνίου 2011, στην Δημοτική Κοινότητα Πέλλας, του δήμου Πέλλας. Πιο συγκεκριμένα, το πρόγραμμα των εκδηλώσεων έχει ως εξής:..

Πρόγραμμα

ΣΑΒΒΑΤΟ 18/6/2011:

7.30 μ.μ.: Συναυλία από τους μαθητές του τμήματος πιάνου του Μορφωτικού Περιβαλλοντικού Ομίλου Πέλλας «Η Αρχαία Πέλλα».

8.30. μ.μ.: Μουσική Παράσταση με την μικτή χορωδία του Μορφωτικού Περιβαλλοντικού Ομίλου Πέλλας. Διευθύνει ο κ. Απόστολος Τσέρνος.

9.00 μ.μ.: Ομιλία με θέμα: «Οι Αγανακτισμένοι του 192 μ.Χ.». Ομιλητής ο Αρχαιολόγος της ΙΖ΄ ΕΚΠΑ κ. Χάρης Τσούγγαρης.

9.30 μ.μ.: «ΦΑΓΙΟΥΜ - Τα μελαγχολικά πρόσωπα». Παρουσίαση της τέχνης των Φαγιούμ από την Φιλόλογο Καθηγήτρια του 3ου Ενιαίου Λυκείου Γιαννιτσών, κα Κατερίνα Ευσταθίου.

9.40 μ.μ.: Μουσική Παράσταση με την παιδική χορωδία του Μορφωτικού Περιβαλλοντικού Ομίλου Πέλλας. Με διεύθυνση της κ. Πασχαλίνας Τσέρνου στα τραγούδια: 1) Η Άννα στο δάσος περπατεί (παραδοσιακό Μακεδονίας), 2) Το Αλφαβητάρι της Ζακύνθου (παραδοσιακό Ζακύνθου) 3) Το ποτάμι, 4) Γεια και χαρά σου Βενετιά, 5) Φωτιά στα σύνορα της γης, 6) Περιμπανού (Μ. Χατζηδάκι).
Παίζουν οι μουσικοί: Γιώργος Βορδόνης - πιάνο, Τηλέμαχος Ρουδνικλής - κιθάρα, Τσέρνου Ρούλα - Βιολί.

9.50 μ.μ.: Το χορευτικό τμήμα ενηλίκων του Ομίλου με συνοδεία από την Μικτή Χορωδία του Ομίλου Πέλλας σε δυο χορούς: Βρύση μου πετροκάμαρη (παραδοσιακό Μακεδονίας) και «Ας παν να δουν τα μάτια μου». Διευθύνει ο κ. Απόστολος Τσέρνος.

9.55 μ.μ.: Το Ηπειρώτικο χορευτικό τμήμα του Ομίλου «Η Αρχαία Πέλλα», σε δυο Ηπειρώτικους χορούς.

ΚΥΡΙΑΚΗ 19/6/2011:

10:30 π.μ.: 4ο Κυνήγι Θησαυρού. Θα γίνει μέσα στα όρια του οικισμού της Πέλλας.
Συμμετέχουν παιδιά 12-15 ετών.

7:00 μ.μ.: Αγώνας δρόμου. Με συμμετοχή παιδιών και νέων, αλλά και κάθε ηλικίας. Εκκίνηση από το ανάκτορο όπου γεννήθηκε ο Μ. Αλέξανδρος και τερματισμός στην κεντρική πλατεία της Πέλλας, μπροστά στον ανδριάντα του Μ. Αλεξάνδρου όπου θα γίνει και η απονομή.

 
Έκθεση με Φαγιούμ

Να σημειωθεί ότι κατά την διάρκεια των εκδηλώσεων και μέχρι τις 30 Αυγούστου 2011, στην είσοδο του Δημοτικού Θεάτρου Πέλλας θα λειτουργεί έκθεση με ζωγραφικά αντίγραφα πορτρέτων Φαγιούμ.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Template Design by Psykos Dimitris