" ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΜΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΑ έως ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ και από ώρα 09:00 π.μ. έως 04:00 μ.μ. ''

Τετάρτη 4 Μαΐου 2011

«Ανθεί» το παρεμπόριο στη Θεσσαλονίκη


Σε... Γη της Επαγγελίας τείνει να καταστεί ο Δήμος Θεσσαλονίκης για το παρεμπόριο, καθώς -σύμφωνα με έγγραφο της αντιδήμαρχου Κοινωνικής Προστασίας και Προστασίας του Πολίτη Καλυψούς Γούλα, το οποίο διαβιβάστηκε στη Βουλή σε απάντηση ερώτησης του βουλευτή της ΝΔ Θόδωρου Καράογλου, από τις αρχές του έτους μέχρι και τις 24 Μαρίου, η Δημοτική Αστυνομία της πόλης κατέσχεσε ένα τόνο παράνομα προϊόντα, που αντιστοιχούν σε 264 κατασχέσεις, ενώ βεβαιώθηκαν 37 παραβάσεις υπαίθριου εμπορίου.
Μεταξύ άλλων, κατασχέθηκαν ρολόγια, κοσμήματα, είδη ένδυσης, παιχνίδια, τσάντες, πορτοφόλια, διακοσμητικά είδη, γυαλιά ηλίου, ρολόγια, αναπτήρες, φρούτα, ζυγαριές, κουλούρια, κουβέρτες, νωπά ψάρια, ζαχαρώδη, πίνακες ζωγραφικής, τσιγάρα, δίσκοι CD, DVD, κάρτες SIM κινητής τηλεφωνίας κτλ.
Αλλοδαποί με καθεστώς αιτούμενου ασύλου οι... παρα-πωλητές
Όπως σημειώνει η κυρία Γούλα, τα τελευταία δύο χρόνια καταγράφεται τάση αποκλειστικής σχεδόν διακίνησης προϊόντων παραεμπορίου από αλλοδαπούς πωλητές, κυρίως υπηκόους αφρικανικών χωρών, οι οποίοι διαμένουν μόνιμα στη χώρα με καθεστώς αιτούμενου ασύλου. «Το γεγονός αυτό, το οποίο εμφανίζει σταθερά αυξητικές τάσεις, δυσχεραίνει τους ελέγχους, τον εντοπισμό τους και κυρίως την επιβολή και την είσπραξη των προβλεπομένων προστίμων», σημειώνει.
Καράογλου: Το παρεμπόριο έξω από τις βιτρίνες των καταστημάτων
Ο βουλευτής της ΝΔ Θόδωρος Καράογλου, με ερώτησή του, έχει προειδοποιήσει ότι «ανθεί το παράνομο εμπόριο στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, οδηγώντας καταστήματα και επιχειρηματίες σε οικονομική ασφυξία». Μάλιστα, είχε ζητήσει τη συνδρομή της Δημοτικής Αστυνομίας και των άλλων ελεγκτικών μηχανισμών για την αντιμετώπιση του παρεμπόριου, καθώς οι «υπαίθριοι πωλητές» δραστηριοποιούνται πλησίον των καταστημάτων, προκαλώντας τη δικαιολογημένη αγανάκτηση των καταστηματαρχών.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Template Design by Psykos Dimitris