" ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΜΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΑ έως ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ και από ώρα 09:00 π.μ. έως 04:00 μ.μ. ''

Κυριακή 15 Μαΐου 2011

Τρικαλινό.

Το παρεμπόριο και οι τακτικές εκλογές για την ανάδειξη νέου ΔΣ θα είναι τα σημαντικότερα ζητήματα που θα αναλυθούν στην συνεδρίαση του Οργάνου του Εμπορικού Συλλόγου Τρικάλων (ΕΣΤ) το προσεχές διάστημα, σε χρόνο που θα οριστεί εντός των επόμενων ημερών.

Ο πρόεδρος του ΕΣΤ Χρήστος Καλλέας, σημειώνει πως στο ΔΣ θα καθοριστούν οι λεπτομέρειες σύγκλησης της Γενικής Συνέλευσης (ΓΣ) και θα συζητηθεί η ημερομηνία διεξαγωγής των αρχαιρεσιών.
Ο ΕΣΤ εισέρχεται στην εκλογική διαδικασία σε μία από τις δυσκολότερες περιόδους της μακρόχρονης πορείας του, διότι η οικονομική κρίση έχει πλήξει το εμπόριο, φέροντας σε δυσχερή οικονομική κατάσταση το σύνολο σχεδόν των καταστηματαρχών.
Το μείζον θέμα που απασχολεί εδώ και χρόνια τον ΕΣΤ και το ΔΣ έχει προβεί σε ενέργειες πάταξής του, είναι το παρεμπόριο, μαζί με τα κινέζικα και τα πολυκαταστήματα. Ο κ. Καλλέας αναφέρει πως έχουν γίνει εκ νέου παραστάσεις στους αρμόδιους φορείς, απαιτώντας την άμεση καταπολέμηση όλων όσων δραστηριοποιούνται παράνομα, πλήττοντας το νόμιμο εμπόριο και φυσικά την οικονομία, αφού το κράτος δεν εισπράττει φόρους, αλλά χάνει.
Ο κ. Καλλέας τονίζοντας την προαναφερθείσα πάγια θέση των εμπόρων επί του θέματος, υπογραμμίζει την επιδείνωση της κατάστασης, λόγω της κρίσης, που δημιουργεί εξαιρετικά δύσκολες καταστάσεις στο εμπόριο, φέρνοντας τους καταστηματάρχες στα όρια της αντοχής τους, οικονομικής και ψυχικής.
Το ζήτημα αυτό πρέπει επιτέλους να κλείσει, επισημαίνει ο κ. Καλλέας και αναφέροντας την θέση του Συλλόγου, υπογραμμίζει την απαίτηση του εμπορικού κόσμου να μπει επιτέλους σειρά και τάξη, τόσο στο παρεμπόριο, όσο και στα κινέζικα και στις λαϊκές αγορές, κάνοντας ταυτόχρονα λόγο για χάος που επικρατεί, με την παρουσία εκατοντάδων μικροπωλητών, ημεδαπών και αλλοδαπών.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Template Design by Psykos Dimitris