Κυριακή 22 Μαΐου 2011

Σήμερα στη Πλάκα, η γιορτή για την Αιθιοπία.

Να έρθουν σε επαφή με τον πλούσιο αιθιοπικό πολιτισμό, αλλά και να βοηθήσουν τον Σύλλογο Βοήθειας Παιδιών Αιθιοπίας-LALIBELA θα έχουν την ευκαιρία όσοι βρεθούν σήμερα στο Λουτρό των Αέρηδων, στην Πλάκα, όπου διοργανώνεται ολοήμερη γιορτή. Στη διάρκεια της ημέρας, γυναίκες από την Αιθιοπία θα παρουσιάσουν την παραδοσιακή τελετουργία του καφέ που θα προσφέρεται στη συνέχεια στο κοινό με τη συνοδεία αιθιοπικών εδεσμάτων.
Το απόγευμα, με τη δύση του ήλιου, στην ταράτσα του Λουτρού των Αέρηδων, στη σκιά της Ακρόπολης, θα δοθεί παράσταση παραδοσιακών αιθιοπικών χορών μετά μουσικής. Παράλληλα, σήμερα θα λειτουργεί αγορά αιθιοπικών αντικειμένων λαϊκής τέχνης. Η LALIBELA είναι μια οργάνωση που υποστηρίζει από το 1995 ορφανά και άπορα παιδιά στην Αιθιοπία με την οικονομική βοήθεια Ελλήνων αναδόχων. Μέλη της οργάνωσης (γιατροί, νοσηλευτές, ψυχολόγοι, εκπαιδευτικοί) ταξιδεύουν κάθε χρόνο στην Αιθιοπία και επισκέπτονται τα κέντρα παιδικής φροντίδας, όπου φιλοξενούνται τα παιδιά. Στο πλαίσιο των αποστολών έχουν συγκεντρώσει πλούσιο οπτικοακουστικό υλικό από τη χώρα, τους ανθρώπους και το έργο που η οργάνωση επιτελεί εκεί.