" ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΜΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΑ έως ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ και από ώρα 09:00 π.μ. έως 04:00 μ.μ. ''

Τρίτη 10 Μαΐου 2011

ΑΡΧΙΖΕΙ ΣΗΜΕΡΑ Η ΑΠΟΓΡΑΦΗ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ

Με σύνθημα: "Όλοι μετράμε!" αρχίζει από την Τρίτη η γενική απογραφή που θα ολοκληρωθεί στις 24 Μαΐου και ως στόχο έχει την εξαγωγή συμπερασμάτων για την πληθυσμιακή, κοινωνική και οικονομική ταυτότητα της...χώρας.

Η διάρκεια της συνέντευξης θα διαρκεί έως και 25 λεπτά και οι πολίτες θα πρέπει να απαντήσουν σε απλές ερωτήσεις για την κατοικία τους, τα άτομα που μένουν σε αυτή, την ηλικία, το επάγγελμα, το επίπεδο εκπαίδευσης και την κατάσταση της απασχόλησης τους.

Τα στοιχεία που θα συλλεχθούν είναι απολύτως εμπιστευτικά και δεν θα ζητηθεί κανένα έγγραφο από κανέναν πολίτη.

Χρηστικές πληροφορίες για την απογραφή
Σε κάθε νοικοκυριό καταγράφονται όλα τα άτομα που διαμένουν συνήθως, περιλαμβανομένων και αυτών που απουσιάζουν προσωρινά (π.χ. στρατιώτες, ναυτικοί, φοιτητές). Επίσης στα μέλη του νοικοκυριού συμπεριλαμβάνονται και οι οικιακές βοηθοί που μένουν στο σπίτι, ενώ δεν χρειάζεται να καταγραφούν φιλοξενούμενοι.

Για την κατοικία, οι πολίτες θα πρέπει να γνωρίζουν το έτος κατασκευής και το εμβαδόν, ενώ ερωτήσεις θα γίνουν σχετικά με την ύδρευση, τη θέρμανση, τη μόνωση, την κύρια πηγή ενέργειας, την διαχείριση των απορριμμάτων, την προσβασιμότητα στο διαδίκτυο, καθώς και τον αριθμό των αυτοκινήτων και τους χώρους στάθμευσης που διαθέτει.

Για τους μη γνώστες της ελληνικής γλώσσας θα δίνονται ερωτηματολόγια μεταφρασμένα σε οκτώ γλώσσες, ενώ υπάρχουν και διαθέσιμοι διερμηνείς. Ειδικές προβλέψεις υπάρχουν επίσης για τους Ρομά, καθώς και για αστέγους.

Σε περίπτωση που ο πολίτης απουσιάζει, ο απογραφέας θα αφήσει σημείωμα με τον αριθμό του τηλεφώνου του, ώστε να επικοινωνήσει ο πολίτης μαζί του και να ορίσει νέα συνάντηση.

Υψηλά θα είναι τα πρόστιμα για όσους δεν απογραφούν, καθώς και για όσους απογραφείς παραβιάσουν το απόρρητο των πληροφοριών που συλλέγουν (ξεκινούν από 10.000 και φτάνουν τα 200.000 ευρώ). Η γενική απογραφή πληθυσμού είναι υποχρεωτική.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Template Design by Psykos Dimitris