" ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΜΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΑ έως ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ και από ώρα 09:00 π.μ. έως 04:00 μ.μ. ''

Παρασκευή 7 Αυγούστου 2015

ΡΟΔΟΣ: «Συμμορίες αλλοδαπών λυμαίνονται τις παραλίες»! Πηγή:www.dimokratiki.gr

Εκκληση Γ. Πόκκια προς τις αρμόδιες αρχές να εντείνουν τους ελέγχους

Αποφασισμένη είναι η δημοτική αρχή να πατάξει την παραοικονομία  και να «φρενάρει» τις δραστηριότητες αλλοδαπών που καθημερινά οχλούν τους λουόμενους στις παραλίες.
Σε ελέγχους που διενεργήθηκαν παρουσία του αντιδημάρχου Ανάπτυξης κ. Γιώργου Πόκκια διαπιστώθηκε συγκεκριμένα πως η κατάσταση έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο με τους μικροπωλητές και τους Κινέζους μασέρ. Ο αντιδήμαρχος έκανε λόγο χθες για «συμμορίες αλλοδαπών που λυμαίνονται τις ακτές». Υπολόγισε μάλιστα πως χωρίς νόμιμα παραστατικά δραστηριοποιούνται στις μεγαλύτερες παραλίες του νησιού τουλάχιστον 1.000 αλλοδαποί!
«Έχουν ξεκινήσει εντατικοί έλεγχοι τόσο στο οδικό δίκτυο όσο και στις ακτές. Δυστυχώς η κατάσταση δεν είναι καλή. Επικρατεί καθεστώς ανομίας στις παραλίες είτε στην πόλη, είτε σε τουριστικές περιοχές. Ο δήμαρχος κ. Φώτης Χατζηδιάκος, μας έδωσε εντολή να πατάξουμε την παραοικονομία γιατί χάνονται έσοδα», δήλωσε ο αντιδήμαρχος Ανάπτυξης κ. Γιώργος Πόκκιας και πρόσθεσε πως στον αγώνα για να μπει τάξη στις ακτές πρέπει να συνδράμουν η ΕΛΑΣ και το Λιμεναρχείο.
«Πρέπει να συνεργαστούμε με άλλους φορείς για την εντατικοποίηση των ελέγχων. Σήμερα είχαμε βοήθεια από την ΕΛΑΣ και το Λιμεναρχείο. Θα πρέπει να παταχθούν φαινόμενα που εκθέτουν και τη Ρόδο στα μάτια των επισκεπτών της», τόνισε ο αντιδήμαρχος Ανάπτυξης.
Σε ερώτηση σχετικά με τον αριθμό των αλλοδαπών που δραστηριοποιούνται παράνομα στις παραλίες, ο κ. Πόκκιας δήλωσε:
«Στην ουσία υπάρχει παραοικονομία. Είναι αρκετές εκατοντάδες αυτοί που δραστηριοποιούνται παράνομα στις παραλίες. Αλλοδαποί κάνουν μασάζ στους λουόμενους. Άλλοι διανέμουν φυλλάδια ή πωλούν αναψυκτικά και φρούτα. Ουδείς εκδίδει αποδείξεις. Αυτό σημαίνει πως υπάρχει τεράστια απώλεια εσόδων και για το κράτος. Είμαστε σε συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς. Οφείλουν οι ελεγκτικοί μηχανισμοί δηλαδή το ΣΔΟΕ, η ΕΛ.ΑΣ., το Λιμεναρχείο και το Υγειονομείο να εμπλακούν στην όλη προσπάθεια για να μπει μια τάξη».
Ο αντιδήμαρχος εκτίμησε πως οι αλλοδαποί δεν εργάζονται μόνοι τους αλλά λαμβάνουν οδηγίες από κάποια άλλα άτομα.
«Εκτιμώ πως οι αλλοδαποί συνεργάζονται με άλλα άτομα Μπορεί να υπάρχουν δηλαδή και κυκλώματα που τους χρησιμοποιούν για την προσφορά υπηρεσιών στους λουόμενους. Φοβάμαι ότι κάποιοι που εργάζονται νόμιμα στις παραλίες συνεργάζονται μαζί τους. Δεν μπορεί να δείχνουν ανοχή σε αυτή την απαράδεκτη κατάσταση. Θα πρέπει αυτοί να προστατεύσουν τις ακτές και να διασώσουν την εικόνα της Ρόδου», τόνισε ο κ. Πόκκιας.
Το πρόβλημα, όπως τόνισε ο κ. Πόκκιας, έχουν περιγράψει με καταγγελίες τους στις αρμόδιες αρχές και οι τουρίστες.
«Εμείς κάνουμε ό,τι είναι δυνατό. Τις επόμενες ημέρες θα εντατικοποιηθούν οι έλεγχοι για να πάψουν οι συγκεκριμένες δραστηριότητες στους δρόμους και στις παραλίες. Πρέπει να συνδράμουν όλοι. Είναι ανάγκη να διεξαχθούν έλεγχοι από την Εφορία και το ΣΔΟΕ. Πρέπει να επέμβει η ΕΛΑΣ γιατί αρκετοί αλλοδαποί δεν διαθέτουν τα απαραίτητα έγγραφα δηλαδή ταυτότητες και διαβατήρια. Επιβάλλεται να εμπλακεί και η Επιθεώρηση Εργασίας. Όλα αυτά συνιστούν παραοικονομία. Αυτά τα φαινόμενα είμαστε αποφασισμένοι να τα πατάξουμε», δήλωσε ο κ. Γιώργος Πόκκιας.
Ο αντιδήμαρχος Ανάπτυξης δήλωσε ακόμα πως έχει περιοριστεί τις τελευταίες ημέρες η παράνομη δραστηριότητα των μικροπωλητών στο οδικό δίκτυο του νησιού.
«Διαπίστωσα πως έχει περιοριστεί η δραστηριότητα των μικροπωλητών στο οδικό δίκτυο. Αυτό συμβάλλει στη βελτίωση της εικόνας του νησιού. Οι προσπάθειες έχουν φέρει κάποιο αποτέλεσμα. Σε ό,τι αφορά την πόλη εμπλέκονται ο αντιδήμαρχος Πολεοδομικών Εφαρμογών κ. Γιώργος Κακούλης, η διοίκηση της “ΔΕΡΜ ΑΕ”, ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος κ. Βασίλης Ψυλλάκης. Πρέπει να προστατεύσουμε πάση θυσία την εικόνα του νησιού. Επιβάλλεται οι επισκέπτες μας να περνούν καλά και να μην ενοχλούνται. Η Ρόδος πρέπει να συνεχίσει να είναι ελκυστικός τουριστικός προορισμός», τόνισε ο κ. Γιώργος Πόκκιας.

 Πηγή:www.dimokratiki.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Template Design by Psykos Dimitris