" ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΜΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΑ έως ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ και από ώρα 09:00 π.μ. έως 04:00 μ.μ. ''

Παρασκευή 21 Αυγούστου 2015

Εμποροπανήγυρη Φαρσάλων.

Χιλιάδες κόσμου επισκέφθηκε το "Παζάρι" των Φαρσάλων, που άνοιξε τις πύλες του στις 15 Αυγούστου και διαρκεί 8 ημέρες. Πρόκειται για έναν θεσμό στο χώρο των Φαρσάλων, που έχει διάρκεια πάνω από 400 χρόνια. Παρά το τριήμερο και τον πολύ ζεστό καιρό, πλήθος κόσμου, ντόπιοι και ξένοι, επισκέφθηκαν τον χώρο του Παζαριού και στη συνέχεια τις ταβέρνες, τα ουζερί και τις καφετέριες της πόλης. "Το Παζάρι των Φαρσάλων είναι ένας ζωντανός και δραστήριος θεσμός και δίνει ζωή στην πόλη, που φημίζεται για τον χαλβά της και αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της ιστορίας της.
Στη σημερινή εποχή βέβαια το Παζάρι έχει χάσει την αίγλη του παρελθόντος και δεν προσφέρει αυτά που πρόσφερε κάποτε.
Οι μορφές κατανάλωσης έχουν αλλάξει και το μόνο που προσελκύει ακόμη είναι το λούνα παρκ, που δίνει τη δική του ψυχαγωγία στα μικρά παιδιά. Μέχρι τώρα η κίνηση κυμαίνεται σε ικανοποιητικά επίπεδα, με τις παράγκες που πωλούν τον περίφημο φαρσαλινό χαλβά, τα παιχνιδάδικα και το λούνα παρκ να πηγαίνουν καλύτερα. Αν και τα παζάρια, όπως προαναφέρθηκε, έχον χάσει πλέον την παλιά τους αίγλη, υπάρχουν πολλοί ρομαντικοί που τα επισκέπτονται.
Το τριήμερο, λόγω και των πολλών επισκεπτών, "χρυσές" δουλειές έκαναν οι ταβέρνες, τα μπαράκια και τα καταστήματα που πωλούσαν χαλβά. Λόγω των ημερών και παρά την οικονομική κρίση, Φαρσαλινοί και επισκέπτες το 'ριξαν έξω διασκεδάζοντας.
ΕΦΗΜ.ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ(Του Αχ. Μπακαλέξη)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Template Design by Psykos Dimitris