ΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΠΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥΣ ΣΤΑ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙΑ ΚΑΙ ΠΑZΑΡΙΑ ΤΟΥ 2020 & ΛΟΓΩ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΟΠΩΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΟΥΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΜΑΣ, ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΚΑΙ ΑΠΟ ΩΡΑ 09:00 π.μ. έως 17:00 ΤΗΛ: 210-8547920
" ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΜΑΣ θΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΟΥΝ ΚΛΕΙΣΤΑ ΜΕΧΡΙ ΝΕΩΤΕΡΑΣ ΛΟΓΩ ΚΟΡΟΝΑΪΟΥ ΤΟ ΤΗΛ 210- 85 47 920 ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΑΠΟ ΩΡΑ 09:00 π.μ. ΕΩΣ 17:00''

Κυριακή, 23 Αυγούστου 2015

Το έθιμο της γουρουνοπούλας στο παζάρι της Θήβας

Η Εμποροπανήγυρη της Θήβας ξεκινά σήμερα, Κυριακή 23 Αυγούστου, στα εννιάμερα της Παναγίας. Μέχρι τις 29 του μήνα που θα διαρκέσει η περίφημη υπαίθρια αγορά της πόλης, η πρωτεύουσα της Βοιωτίας θα σφύζει από ζωή.και επισκέπτες έχουν την ευκαιρία να βρουν προϊόντα σε πολύ καλές τιμές.
Η γουρουνοπούλα:

Ένα έθιμο που συνδυάζεται με την εμποροπανήγυρη κι έχει ριζώσει σ’ αυτό τον τόπο με τη μεγάλη ιστορία και παράδοση, είναι και η σουβλιστή γουρουνοπούλα!

Οι σούβλες σε εστιατόρια και ταβέρνες σε όλο το δήμο Θηβαίων «παίρνουν φωτιά» από το πρωί μέχρι το βράδυ με ντόπιο γουρουνόπουλο, αναπόσπαστο κομμάτι της γαστρονομικής ταυτότητας του τόπου.

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα exeisminima.gr, το πανηγύρι αναφέρεται από το 1847. Σύμφωνα με εφημερίδες της εποχής, η πρώτη αναφορά για κατανάλωση γουρουνόπουλων στο πανηγύρι της Θήβας γίνεται στην εφημερίδα Θήβαι τον Σεπτέμβριο του 1916, ενώ η επόμενη αναφορά γίνεται στην εφημερίδα Κάδμος τον Αύγουστο του 1932.Ο συντάκτης του άρθρου αναρωτιέται πόσες γουρουνοπούλες, αρνιά, γίδες, προβατίνες και χήνες θυσιάζονται τις ημέρες του πανηγυριού και αν μπορεί να κάνει κάποιος το λογαριασμό. Η στατιστική θα ήταν χρήσιμη, σημειώνει η εφημερίδα, όχι για τα χρήματα που δαπανώνται όσο για την αντοχή των στομάχων των Θηβαίων και των επισκεπτών τους!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Template Design by Psykos Dimitris