" ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΜΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΑ έως ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ και από ώρα 09:00 π.μ. έως 04:00 μ.μ. ''

Τρίτη 25 Αυγούστου 2015

Με λαμπρότητα η γιορτή του Αποστόλου Τίτου

Με τη λαμπρότητα και την επισημότητα που αρμόζει τίμησε το Ηράκλειο τη μνήμη του Αγίου Ενδόξου Αποστόλου Τίτου, Πρώτου Επισκόπου Κρήτης. Ο φερώνυμος και ιστορικός, Ιερός Καθεδρικός Ναός του Αγίου Τίτου στο κέντρο της πόλης του Ηρακλείου γέμισε από πιστούς που θέλησαν να ανάψουν ένα κερί, ενώ το «παρών» έδωσε ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Βασίλης Λαμπρινός.

Ο όρθρος και η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία τελέσθηκε προεξάρχοντος του Αρχιεπισκόπου Κρήτης κ. Ειρηναίου και των Μητροπολιτών Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Ευγένιου, Κυδωνίας και Αποκορώνου κ. Δαμασκηνού καθώς και του Πρωτοσύγκελου της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης, Αρχιμανδρίτη π. Μεθόδιου Βερνιδάκη.

Μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας εψάλη επιμνημόσυνη δέηση, στον αύλιο χώρο του ναού, για τους σφαγιασθέντες την 25η Αυγούστου του 1898. Στο μνημείο που υπάρχει εκεί έγινε και κατάθεση στεφάνων από τον Ευρωβουλευτή Νότη Μαριά, τους Βουλευτές Ηρακλείου Λευτέρη Αυγενάκη (ΝΔ) και Σπύρο Δανέλλη (ΠΟΤΑΜΙ), τον Περιφερειάρχη Κρήτης κ. Σταύρο Αρναουτάκη, τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Ευριπίδη Κουκιαδάκη, το Δήμαρχο Ηρακλείου κ. Βασίλη Λαμπρινό και τις στρατιωτικές αρχές.

Στην τελετή μνήμης για τα τραγικά γεγονότα της 25ης Αυγούστου 1898, στην πόλη του Ηρακλείου, που αποτελούν ορόσημο στην νεώτερη Ιστορία της Κρήτης το «παρών» έδωσαν ακόμα η Αντιδήμαρχος Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης, Νέας Γενιάς και Καινοτομίας κ. Μαρία Καναβάκη, ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού κ. Κώστας Βαρδαβάς, η εντεταλμένη σύμβουλος σε θέματα Δημοτικής Περιουσίας κ. Στέλα Αρχοντάκη και ο Πρόεδρος της ΔΕΠΑΝΑΛ κ. Νίκος Αγγελάκης

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Template Design by Psykos Dimitris