" ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΜΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΑ έως ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ και από ώρα 09:00 π.μ. έως 04:00 μ.μ. ''

Παρασκευή 7 Αυγούστου 2015

ΤΡΙΠΟΛΗ: Φωνές και αποχωρήσεις από το ΔΣ για το πανηγύρι της Τεγέας

Στην κατεπείγουσα συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Τρίπολης την Τετάρτη 5 Αυγούστου συζητήθηκε ο κανονισμός λειτουργίας για τη μεγάλη εμποροπανήγυρη της Τεγέας. Ο δήμαρχος Δημήτρης Παυλής ανακοίνωσε ότι ο κανονισμός «έχει φτιαχτεί και έχει αποσταλεί σε όλες στις παρατάξεις με 2-3 προσθήκες και τροποποιήσεις».
Η απόφαση καθορίζει τον τρόπο με τον οποίον θα λειτουργήσει η εμποροπανήγυρη και τι προβλέπει σχετικά ο Νόμος.
Το πανηγύρι το πραγματοποιεί ο Δήμος σε οροθετημένος χώρο, ενώ οι αδειοδοτήσεις δίνονται από τον Δήμο και οι παραχωρήσεις των ιδιωτών γίνονται στον Δήμο για να προχωρήσει.
«Δεν προλάβαμε να κάνουμε εσωτερική χωροθέτηση, ελπίζουμε του χρόνου», παραδέχτηκε ο δήμαρχος.
«Σε σχέση με το πανηγύρι που γνωρίζαμε, τώρα έχει περιοριστεί, υπήρχε αναρχία και γινόταν αχταρμάς στην όλη διαχείριση. Από εφέτος μπαίνουν κανόνες. Συγκεκριμένος οροθετημένος χώρος, όλοι μισθωτές και ιδιώτες θα κάνουν παραχώρηση στον Δήμο. Όποιος δεν κάνει την παραχώρηση δεν θα λειτουργήσει», επεσήμανε. «Έξω από τον χώρο αυτόν δεν θα λειτουργήσει κανένας», είπε.
Ακόμη, όπως υπογράμμισε ο δήμαρχος, «κομμάτια του πανηγυριού θα περιφραχτούν με σύρμα εάν χρειαστεί». Και παραδέχτηκε ότι είναι γεγονός ότι υπάρχει μικρότερο ενδιαφέρον από άλλες χρονιές.
«Δεν υπάρχει κάτι άλλο διαφορετικό, ο Δήμος αναλαμβάνει την καθαριότητα του χώρου, όπως κάθε χρόνο. Ο Τεγεατικός μέσα στον χώρο έχει και πάρκινγκ, τουαλέτες, τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος θα πρέπει να έχουν και χημικές τουαλέτες».
«Θα τηρείται η νομιμότητα στο απόλυτο. Αν κάποιος τολμήσει εκτός χώρου να αναπτύξει δραστηριότητα, θα επιβληθεί πρόστιμο», τόνισε.
«Έως 13/8 θα έχουμε τελειώσει με τις όλες διαδικασίες και να βγουν οι ανάλογες άδειες που απαιτούνται. Παρακαλώ τους πολίτες που έχουν ενδιαφέρον, να παραχωρήσουν τους χώρους», είπε, τέλος, ο δήμαρχος.
Οι ιδιοκτήτες οικοπέδων που βρέθηκαν στη συνεδρίαση θέλησαν να επέμβουν, καθώς θεωρούν ότι ο χρόνος δεν επαρκεί για να γίνουν αυτές οι παραχωρήσεις.
«Δεν έχουμε χρόνο», φώναζαν οι ιδιοκτήτες, ενώ ο κ. Κακλαμάνος τούς επεσήμανε ότι πρέπει να ζητήσουν τον λόγο για να μιλήσουν. Τα πνεύματα οξύνθηκαν, καθώς οι ιδιοκτήτες επέμεναν όρθιοι να υποστηρίζουν ότι δεν προλαβαίνουν μέσα σε δύο-τρεις ημέρες να ολοκληρώσουν τις διαδικασίες, και ο κ. Κακλαμάνος απαντούσε ότι το Δημοτικό Συμβούλιο δεν είναι «καφενείο». Οι ιδιοκτήτες απάντησαν «εδώ δεν έχουμε δικτατορία», και ο πρόεδρος ανταπάντησε: «Ούτε αναρχία έχουμε».
Υπήρξε μια αντιπαράθεση μεταξύ του προέδρου και των ιδιοκτητών, οι οποίοι αποχώρησαν.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Template Design by Psykos Dimitris