" ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΜΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΑ έως ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ και από ώρα 09:00 π.μ. έως 04:00 μ.μ. ''

Πέμπτη 20 Αυγούστου 2015

Τα πανηγύρια «έχουν ψωμί», λένε οι εφοριακοί

Τουλάχιστον 20.000 λαϊκά πανηγύρια διοργανώνονται κάθε χρόνο
Τα πανηγύρια «έχουν ψωμί», λένε οι εφοριακοί



Μεγάλα οικονομικά συμφέροντα και αυθαιρεσίες συνδέονται με τα καταστήματα, τις «παράγκες» που στήνονται, τις άδειες, τους ελέγχους, τους προμηθευτές, την πρόσληψη υπαλλήλωνΤην τιμητική τους έχουν όχι μόνο οι άγιοι, αλλά και οι φοροφυγάδες στα τουλάχιστον 20.000 λαϊκά πανηγύρια που, όπως υπολογίζεται, διοργανώνονται κάθε χρόνο -ιδιαίτερα το «μικρό Πάσχα» του καλοκαιριού, τον Δεκαπενταύγουστο- σε ολόκληρη τη χώρα. Στελέχη των φοροελεγκτικών αρχών υπολογίζουν σε 100 εκατ. ευρώ τη φοροδιαφυγή που γίνεται στα πανηγύρια - και μάλιστα με την άδεια της Εφορίας!

Τα γεγονότα της περασμένης εβδομάδας στη Ρόδο, όπου ελεγκτές της Εφορίας προπηλακίστηκαν σε πανηγύρι του Σωτήρος στο χωριό Μαριτσά, πείσμωσαν την ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών, η οποία θέλει να στηρίξει τα στελέχη της να μην κλείνουν τα μάτια, ειδικά σε περιπτώσεις απροκάλυπτης φοροδιαφυγής.

Σε μεγάλη πληγή, όμως, έχει εξελιχθεί κυρίως η... μη κερδοσκοπική φοροδιαφυγή. Υπό τον μανδύα των παραδοσιακών και πολιτιστικών συλλόγων, ένα ολόκληρο κύκλωμα επιτήδειων από κάθε πιθανό ή απίθανο επαγγελματικό κλάδο, κοινωνική ή εθνική προέλευση κινείται στα όρια της νομιμότητας και καταφέρνει έτσι να βγάζει μαύρο και αφορολόγητο χρήμα εις βάρος των μόνιμων φορολογικών υποζυγίων, της οικονομίας και της κοινωνίας.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Template Design by Psykos Dimitris