" ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΜΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΑ έως ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ και από ώρα 09:00 π.μ. έως 04:00 μ.μ. ''

Τρίτη 11 Αυγούστου 2015

ΤΕΓΕΑ: ετοιμασίες στο φούλ

Με κανονιστικές αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Τρίπολης, αλλά και κυκλοφοριακές ρυθμίσεις από την Αστυνομική Διεύθυνση Αρκαδίας, ολοκληρώνονται οι προετοιμασίες για τη διεξαγωγή της εμπορικής και θρησκευτικής πανήγυρης και της 45ης Παμπελοποννησιακής Έκθεσης Τεγέας, που διοργανώνονται από τον Τεγεατικό Σύνδεσμο, από 14 έως και 21 Αυγούστου, στο πάρκο της Παλαιάς Επισκοπής.
Κάθε χρόνο, κατά τις ημέρες του Δεκαπενταύγουστου, περισσότεροι από 60.000 επισκέπτες από την Αρκαδία και ολόκληρη την Ελλάδα συρρέουν στην Τεγέα (8 χλμ. από την Τρίπολη), προκειμένου να προσκυνήσουν την Παναγία της Επισκοπής και να επισκεφθούν την ξακουστή εμποροπανήγυρη και την Παμ-πελοποννησιακή Έκθεση Γεωργίας και Γεωργικών Μηχανημάτων. Ακόμη, να κάνουν τις αγορές τους από τα υπαίθρια μαγαζιά, να ψυχαγωγηθούν στις λαϊκές ταβέρνες, αλλά και να παρακολουθήσουν τις πολιτιστικές εκδηλώσεις, που πραγματοποιούνται κάθε βράδυ. Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων ολοκληρώνεται κάθε χρόνο με το διαγωνισμό παραδοσιακού χορού και τραγουδιού.

Με τη σημερινή του μορφή το πανηγύρι της Τεγέας διοργανώνεται από τον Τεγεατικό Σύνδεσμο, εδώ και 132 χρόνια, στους ιδιόκτητους χώρους του, που ξεπερνούν τα 125 στρέμματα, στο μοναδικής ομορφιάς πάρκο γύρω από την Παναγία της Επισκοπής.
ΑΠΕ-ΜΠΕ 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Template Design by Psykos Dimitris