" ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΜΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΑ έως ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ και από ώρα 09:00 π.μ. έως 04:00 μ.μ. ''

Τετάρτη 31 Ιουλίου 2013

Μετά από 35 χρόνια στην εντατική... χόρεψε ξανά!

Και φυσικά ευτυχώς δεν μιλάμε για συνάνθρωπο μας και ελπίζουμε κανείς μας να μην χρειαστεί την εντατική αλλά ούτε καν γιατρό. Ο λόγος για την γιορτή κρασιού Αλεξανδρούπολης που μετά από τριάντα πέντε χρόνια λοιπόν στην αφάνεια και στην απαξίωση η γιορτή άνοιξε τις πύλες της με τα εγκαίνια της χθες.
του Μάνδαλου Παναγιώτη

Ο κόσμος αγκάλιασε την γιορτή και στο πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής επικρατούσε το αδιαχώρητο. Οι πολυπληθείς σύλλογοι με τα σπιτάκια τους έδιναν έναν άλλο τόνο στην γιορτή που εγκαινιάστηκε με ωραία πυροτεχνήματα που μπορούσε να δει ο κόσμος και από την παραλιακή λεωφόρο που ήταν κατάμεστη. Έτσι και ο κόσμος έδειξε ότι ήθελε να ξαναγίνει και να αναγεννηθεί αυτή η γιορτή που ξυπνάει μνήμες σε παλιούς αλλά και ξαναφέρνει στην Ελληνική διασκέδαση τους νέους. Το κρασί δωρεάν και φυσικά τα μαγκάλια των πολιτιστικών συλλόγων έβγαζαν κυριολεκτικά φωτιά, αφού το Ελληνικό σουβλάκι είχε την τιμητική του

 Συγχρόνως οι σύλλογοι με πατροπαράδοτες στολές και φυσικά με διάφορα παραδοσιακά τραγούδια από τον Πόντο, την Θράκη, την Ήπειρο αλλά και φυσικά ο μεγάλος σύλλογος Κρητών Έβρου, o σύλλογος Σαρακατσάνων, ο σύλλογος Ν. Χηλής και Αίνου, από τις χαμένες πατρίδες, ο σύλλογος Θρακών κλπ, έδιναν μια άλλη νότα στην γιορτή. Μάλιστα προωθούσαν και διάφορα προϊόντα της Ελληνικής γης από διάφορες μεριές της Ελλάδος.

Ελπίζουμε η γιορτή που θα διαρκέσει μέχρι τις 4/8 να προσελκύει πλήθος κόσμου κάθε μέρα αφού ο κόσμος έδειξε από την πρώτη μέρα την αγάπη του για την αναβίωση του θεσμού. Επίσης αυτή η προσπάθεια ελπίζουμε να συνεχιστεί κάθε χρόνο όπως και η αναβίωση του εθίμου των ανθεστηρίων της Αλεξανδρούπολης, που βρίσκεται στην εντατική για πάνω από 40-45 χρόνια. Το έθιμο των ανθεστηρίων γινότανε στην Αλεξανδρούπολη κατά το τέλος Μαΐου και ήταν η αναβίωση ενός αρχαίου Θρακικού εθίμου της γιορτής των λουλουδιών και της άνοιξης με παρελάσεις αρμάτων όπως του καρνάβαλου αλλά με θεματογραφία από το ξύπνημα της φύσης και τα άρματα ήτανε στολισμένα από χάρτινα λουλούδια που τα φτιάχναμε εμείς και στα σχολεία, δίνοντας μια άλλη αίσθηση στην γιορτή.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Template Design by Psykos Dimitris