" ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΜΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΑ έως ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ και από ώρα 09:00 π.μ. έως 04:00 μ.μ. ''

Σάββατο 13 Ιουλίου 2013

Επανεξετάζεται το σύστημα ρύθμισης οφειλών στον ΟΑΕΕ

Για «σκληρές διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με την τρόικα», ώστε να αποφευχθεί ο φόρος 2‰ επί του τζίρου των επιχειρήσεων έκανε λόγο ο γενικός γραμματέας Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Παναγιώτης Κοκκόρης, μιλώντας σε ημερίδα με θέμα: «Το ασφαλιστικό των Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων. ΟΑΕΕ: Προβλήματα και Προοπτικές», που πραγματοποιήθηκε στις 8 Ιουλίου, στο αμφιθέατρο της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών και Βιοτεχνών (ΓΣΕΒΕΕ).

Ο κ. Κοκκόρης άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο για επανεξέταση του υπάρχοντος πλαισίου ρύθμισης οφειλών έπειτα από ένα δίμηνο διάστημα εφαρμογής του, ενώ αναφερόμενος στην προοπτική του Οργανισμού Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών (ΟΑΕΕ), σημείωσε ότι «το δικαίωμα στην υγεία δεν μπορεί να αποτυπώνεται με αριθμητικούς δείκτες, ωστόσο η ανάγκη εξορθολογισμού του συστήματος πρέπει να προχωρήσει, λαμβάνοντας υπόψη την ύφεση και τα αποτελέσματα της στον συγκεκριμένο επαγγελματικό κλάδο».

Επεσήμανε επίσης την ανάγκη της στενής και συνεχούς συνεργασίας μεταξύ του υπουργείου και των εμπλεκόμενων συνδικαλιστικών φορέων, τονίζοντας ότι είναι ο μόνος τρόπος να επιτευχθούν λύσεις που θα διασφαλίζουν τη βιωσιμότητα και την ανάπτυξη του φορέα.

Τέλος, ο κ. Κοκκόρης ανέφερε ότι η κυβέρνηση αναζητεί τρόπους για να δώσει τη δυνατότητα της θεώρησης των βιβλιαρίων υγείας όλων των ασφαλισμένων του ΟΑΕΕ και της καταβολής σύνταξης σε οφειλέτες του οργανισμού με οφειλές έως 20.000 ευρώ.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Template Design by Psykos Dimitris