" ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΜΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΑ έως ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ και από ώρα 09:00 π.μ. έως 04:00 μ.μ. ''

Κυριακή 7 Ιουλίου 2013

´Αλλα κόλπα στα παζάρια βιβλίου



Το Επαγγελματικό Σωματείο Εκδοτών Βιβλιοπωλών Ελλάδος που συνδιοργανώνει με τονΣύνδεσμο Εκδοτών Βιβλίου την ετήσια εκδήλωσηΕΚΠΟΙΗΣΗ ΠΑΖΑΡΙ ΒΙΒΛΙΟΥ στην πλατεία Κλαυθμώνος ή στην πλατεία Κοτζιά, δηλώνει πως δεν έχει καμία απολύτως σχέση με εκδηλώσεις που διοργανώνουν ιδιωτικές επιχειρήσεις στην Αθήνα, στην Αττική αλλά και στην περιφέρεια και τις ονομάζουν bazaarfestival ή παραπλήσια ονόματα.
Ήδη μέσα στον Ιούλιο του 2013 διαφημίζονται bazaarστο κέντρο της Αθήνας και στην Ραφήνα αλλά καιFestival Βιβλίου σε εμπορικό στην Κηφισίας.

Το Σωματείο Εκδοτών Βιβλιοπωλών Ελλάδος στις εκδηλώσεις ΕΚΠΟΙΗΣΗ ΠΑΖΑΡΙ ΒΙΒΛΙΟΥ που διοργανώνει και στην Αθήνα αλλά και σε άλλες πόλεις (Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Ξάνθη), ελέγχει πολύ προσεκτικά ώστε οι τιμές που προσφέρονται τα βιβλίανα είναι πραγματικά πολύ φθηνές, δηλαδή με έκπτωσηαπό 70% που φτάνει έως και 90% σε σχέση με τηναρχική τιμή του βιβλίου.

Συμμετέχουν περισσότερες από 150 εκδοτικές επιχειρήσεις με χιλιάδες τίτλους βιβλίων που προσφέρονται φθηνά στο κοινό, που έχει ανάγκη το βιβλίο τώρα περισσότερο από ποτέ, αλλά εν  μέσω οικονομικής κρίσης αδυνατεί να το αποκτήσει.

ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΕΠΙΣΤΗΣΟΥΜΕ  ΤΗΝ ΠΡΟΣΟΧΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΥ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΘΕΙ ΣΤΙΣ ΑΓΟΡΕΣ ΤΟΥ.

Οι ιδιωτικές διοργανώσεις τύπου Bazaar ή Festivalπροσφέρουν βιβλία πολύ λίγων εκδοτικών επιχειρήσεων και ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ κανένας κανόνας ή έλεγχος των τιμών και το κοινό πρέπει να είναι πολύ προσεκτικό στις επιλογές του.

Το κοινό μπορεί να ενημερωθεί για τις προγραμματισμένες εκδηλώσεις από το site του σωματείου www.esebe.gr ή στο τηλέφωνο2103637426.

Ευχαριστούμε και καλό Καλοκαίρι.


ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΚΔΟΤΩΝ ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Template Design by Psykos Dimitris