" ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΜΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΑ έως ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ και από ώρα 09:00 π.μ. έως 04:00 μ.μ. ''

Σάββατο 27 Ιουλίου 2013

ΚΑΣΣΑΝΔΡΑ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ:Ψαρεύουν λουόμενους


ΚΑΣΣΑΝΔΡΑ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ

ΚΑΣΣΑΝΔΡΑ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ
Οργιάζει το παρεμπόριο

Μεγάλο πλήγμα για την οικονομία της περιοχής είναι το παρεμπόριο, που ιδιαίτερα τους θερινούς μήνες παρουσιάζει μεγάλη αύξηση, αφού οι αλλοδαποί παρέμποροι στοχεύουν στη μεγάλη πελατεία των λουόμενων στις παραλίες.

«Το πρόβλημα με τους αλλοδαπούς στις παραλίες είναι ιδιαίτερα μεγάλο» επισημαίνει στην Karfitsa ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Παλλήνης Νίκος Μπαμπινής. «Παλαιότερα είχαν γίνει κάποιες επιχειρήσεις, κατασχέθηκαν πολλά προϊόντα, αλλά πλέον το φαινόμενο έχει πάρει διαστάσεις Λερναίας Ύδρας, οι συγκεκριμένοι παρέμποροι ξεφυτρώνουν από παντού».

«Η κατάργηση της δημοτικής αστυνομίας έχει φέρει μεγάλη ζημιά στο δήμο όσον αφορά το παρεμπόριο, αφού ευνοεί την ασυδοσία στις παραλίες», σημειώνει από την πλευρά του ο δήμαρχος Κασσάνδρας κ. Παπαγιάννης.

Εκτός των αλλοδαπών παρέμπορων, την Κασσάνδρα επισκέπτονται κατά κύματα και παραγωγοί οπωρολαχανικών, που πωλούν τα προϊόντα τους στο οδικό δίκτυο από τα αγροτικά τους οχήματα. «Έρχονται παραγωγοί και πωλούν χωρίς απόδειξη και τα απαραίτητα παραστατικά την παραγωγή τους σε όλα τα σημεία του πρώτου ποδιού. Η εικόνα αυτή είναι αρνητική για την περιοχή, δείχνει τριτοκοσμική. Είναι εις βάρος των καταστημάτων μας αφού εμείς καταβάλουμε κανονικά τις υποχρεώσεις μας και προσπαθούμε να δουλέψουμε το καλοκαίρι», επισημαίνει ο κ Μπαμπινής, που όπως λέει οι έμποροι της περιοχής έχουν εναποθέσει τις ελπίδες τους στην Τουριστική Αστυνομία 

 . «Η αστυνόμευση είναι ελάχιστη στην περιοχή, αφού πλέον δεν υπάρχει δημοτική αστυνομία, ενώ οι περισσότεροι αστυνομικοί βρίσκονται στη Βορειοανατολική Χαλκιδική, εξαιτίας των ταραχών στις Σκουριές», καταλήγει ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Παλλήνης.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Template Design by Psykos Dimitris