" ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΜΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΑ έως ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ και από ώρα 09:00 π.μ. έως 04:00 μ.μ. ''

Κυριακή 21 Ιουλίου 2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΦΠΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΥΠΑΙΘΡΙΕΣ ΑΓΟΡΕΣ και PET SHOPS


Η Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία έχει ως ένα από τους βασικούς και επιτελικούς της στόχους την κατάργηση πώλησης των ζώων παντός είδους, είτε αυτά πωλούνται σε λαϊκές και υπαίθριες αγορές και πανηγύρια είτε στα καταστήματα πώλησης ζώων (pet shops).
Στο πρόσφατο παρελθόν, κυρίως κατά τις ημέρες του Πάσχα, ενεργώντας νόμιμα αλλά και ακτιβίστικα, προχώρησε σε κατασχέσεις πολλών ζώων, κυρίως πουλερικών, με τη συνδρομή της ΕΛ.ΑΣ, της Δημοτικής Αστυνομίας και των εκάστοτε Δήμων.
Την Τρίτη, 9 Ιουλίου τρέχοντος έτους, σε μια προσπάθεια συντονισμού της όλης προσπάθειας και κατόπιν αιτήματός μας, πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στο γραφείο της Εισαγγελέως Πρωτοδικών Αθηνών κας Αθηνάς Θεοδωροπούλου, ευρεία σύσκεψη των διαφόρων καθ’ ύλη φορέων και αρχών. Συμμετείχαν η προαναφερθείσα Εισαγγελέας, ο Προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Πειραιά, ο Τμηματάρχης Τμήματος Γενικής Αστυνόμευσης Αττικής, υπάλληλος της Κ.Υ. του ΣΔΟΕ, δασονόμοι των Δασαρχείων Πειραιά και Αιγάλεω, υπάλληλοι του Τμήματος Εσόδων του Δήμου Πειραιά, και κτηνίατροι από την Κτηνιατρική Υπηρεσία της Αντιπεριφέρειας Δυτικού Τομέα και Πειραιά. Το θέμα που απασχόλησε τους συμμετέχοντες ήταν το ζωοπάζαρο του Σχιστού όπου επί σειρά ετών πωλούνται παράνομα και σε άθλιες συνθήκες πολλά ζώα, οικόσιτα, συντροφιάς και άγρια.
Κατά τη σύσκεψη, αποφασίστηκαν οι συστηματικοί έλεγχοι των υπαίθριων αγορών και η ποινική δίωξη των παραβατών για την αποτελεσματικότερη διευθέτηση της επονείδιστης αυτής κατάστασης.
Οι αρμόδιοι υπάλληλοι του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, που δυστυχώς απουσίαζαν από τη σύσκεψη, ενημερώθηκαν για το «ψήφισμα», ενώ με επιστολές της η Ομοσπονδία μας τους έφερε ενώπιον του σημαντικού ζητήματος της πολυνομίας που υπάρχει σχετικά με τα θέματα πώλησης, εμπορίας, διακίνησης και κακοποίησης ζώων και της αναγκαιότητας για έκδοση μιας συγκεντρωτικής και καθοδηγητικής εγκυκλίου σχετικής με την πάταξη του παράνομου εμπορίου και της κακοποίησης ζώων στις υπαίθριες αγορές.
Την Κυριακή που ακολούθησε, ήτοι στις 14 Ιουλίου, έγινε μία επιτυχημένη επιχείρηση από το Αστυνομικό Τμήμα Χαϊδαρίου, το οποίο με την παρουσία μελών της Π.Φ.Π.Ο συνέλαβε 8 φορτηγά με ρομά που πουλούσαν πουλερικά στη Λεωφόρο Σχιστού. Οι παραβάτες οδηγήθηκαν στο αστυνομικό τμήμα όπου τους ασκήθηκε ποινική δίωξη. Ενημερωτικά αναφέρουμε ότι στις 9 Ιουνίου είχε προηγηθεί άλλη μια μεγάλη επιχείρηση, κατόπιν αιτήματος της Ομοσπονδίας μας, με τη συνδρομή της ΕΛ.ΑΣ, της Δημοτικής Αστυνομίας και του Δασαρχείου. Κατά την επιχείρηση αυτή επιβλήθηκαν στους παραβάτες διοικητικά πρόστιμα και έγιναν προσαγωγές.
Η Π.Φ.Π.Ο θα συνεχίσει να αγωνίζεται και να χρησιμοποιεί κάθε ένδικο και εξώδικο μέσο για την οριστική κατάργηση της πώλησης ζώων στη χώρα μας, είτε αυτή αφορά την υπαίθρια πώληση ζώων είτε την πώλησή τους από τα καταστήματα. Για αυτό το σκοπό ασκεί πιέσεις, τόσο με επιστολές όσο και με συναντήσεις, στα αρμόδια υπουργεία, επισημαίνοντάς τους ότι το εμπόριο ζώων, με όποιον τρόπο και αν αυτό διεξάγεται, αποτελεί κατάφωρη παραβίαση των συνθηκών ευζωίας τους και άρα οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στην παθητική κακοποίησή τους.
Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία &
Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή Ζωοφιλικών Σωματείων

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Template Design by Psykos Dimitris