" ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΜΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΑ έως ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ και από ώρα 09:00 π.μ. έως 04:00 μ.μ. ''

Δευτέρα 29 Ιουλίου 2013

Ένα νέο κορίτσι "οργώνει"… με τον πάγκο της

Η Έλλη είναι όπως πολλά αγόρια και κορίτσια που συναντάτε στα στενά σοκάκια των νησιών. Έχει ένα πάγκο, φοράει μαύρα ρούχα, φαντάζομαι ότι αν μπορούσε θα κυκλοφορούσε και χωρίς παπούτσια για να νιώθει ότι τίποτα δεν κρατά τα πόδια της, έχει περίεργα μαλλιά, κάνει το κέφι της και προσπαθεί να ζήσει από αυτό.

Φτιάχνει κοσμήματα όχι με χρυσό, ασήμι ή πολύτιμες πέτρες, αλλά με άλλα υλικά και ημιπολύτιμους λίθους που τη βοηθούν να αναπτύσσει τη φαντασία της. Επειδή όμως της αρέσει να διαφοροποιείται και επιπλέον ... η πέτρα κάνει τη διαφορά ακόμα και στο πιο ωραίο δέσιμο, κάνει συχνά ταξίδια σε μια από τις πιο γνωστές αγορές του κόσμου: αυτή των Μπαχαρικών, στην Κωνσταντινούπολη.

Εκεί οι ημιπολύτιμοι λίθοι είναι άφθονοι και σε πιο καλές τιμές, ενώ και τα σχήματα είναι περισσότερα, και τα σχέδια που προκύπτουν περισσότερα. Συνήθως επειδή οι αγοραστές πάνε σε παρέες, τα παζάρια στην Αγορά Μπαχαρικών κυριαρχούν στις συναλλαγές ενώ και ο πωλητής κάνει τα δωράκια του. 
Έτσι παρά το κόστος του ταξιδιού μπορεί να βγαίνει λίγο κερδισμένη αλλά σίγουρα ποτέ χαμένη! Βέβαια οι δουλειές έχουν πέσει τελευταία αλλά αυτό δεν εμποδίζει τα όνειρα και τις δημιουργίες.

Η Έλλη την "κυνηγάει" τη δουλειά. Στους δρόμους της πόλης του Ηρακλείου, στα πανηγύρια, παζάρια και σε διάφορες εκδηλώσεις, αλλά και στα γύρω νησιά.

Τα χρήματα που βγάζει είναι ίσα –ίσα για να συντηρείται αλλά δεν είναι άνεργη, δεν κάθεται, αντιθέτως προσπαθεί και μάλιστα σκληρά για το μεροκάματο. Από το να κάθεται; 

«Από πάντα αυτό το επάγγελμα ήθελα να κάνω. Δε θέλω άλλη δουλειά, μου αρέσει αυτό που κάνω και προσπαθώ. Έχω το εργαστήριο μου και τα λίγα μου εργαλεία. Δουλεύω με ημιπολύτιμους λίθους, σύρματα, αλπακά, μπρούτζο, ορείχαλκο και κηροκλωστές. Τις πέτρες μου τις φέρνω από την Τουρκία. Όταν δημιουργώ νιώθω όμορφα, γιατί αγαπάω αυτό που κάνω».

Στον πάγκο της κανείς θα βρει εντυπωσιακά δακτυλίδια, βραχιόλια, κολιέ στολισμένα με αμέθυστο, ροζ χαλαζία, χαλαζία, φεγγαρόπετρες, αβεντουρίνι, το μάτι της τίγρης και άλλες πέτρες.
madeincreta.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Template Design by Psykos Dimitris