" ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΜΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΑ έως ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ και από ώρα 09:00 π.μ. έως 04:00 μ.μ. ''

Τρίτη 30 Ιουλίου 2013

Χορέψτε και εσείς όπως και οι άλλοι, ...ένα πεντοζάλι

Να ενώσει την Κρήτη, από τα Χανιά μέχρι και τη Σητεία, με τη δημιουργία μιας ανθρώπινης αλυσίδας που θα χορεύει πεντοζάλι φιλοδοξεί και φέτος ο Πολιτιστικός μη Κερδοσκοπικός Φορέας Πλανήτης Κρήτη.

Η εκδήλωση με τίτλο Η Κρήτη χορεύει πεντοζάλι από την μια μπάντα ίσαμε την άλλη, προγραμματίζεται για την Τετάρτη 7 Αυγούστου σε όλο το μήκος της δεξιάς πλευράς του Βόρειου Οδικού άξονα, από την Κίσσαμο προς Ρέθυμνο, Ηράκλειο και Σητεία. Η πρόσκληση απευθύνεται σε όσους πολίτες επιθυμούν να δημιουργήσουν την ανθρώπινη αλυσίδα, χορεύοντας τον κρητικό χορό.

Στόχος της εκδήλωσης είναι να τιμηθούν τα 100 χρόνια της Ένωσης της Κρήτης με την Ελλάδα, η μνήμη των πεσόντων στους εθνικοαπελευθερωτικούς αγώνες, η προσωπικότητα του εθνάρχη Ελευθέριου Βενιζέλου, όπως και όλα τα μεγάλα γεγονότα του κρητικού πολιτισμού και της ιστορίας. Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα της Γενικής Περιφέρειας Κρήτης και τη συνδρομή του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών και Μελετών Ελευθέριος Βενιζέλος, της Παγκρητίου Ενώσεως και άλλων πολιτιστικών φορέων, ενώ έχει ζητηθεί και η συνδρομή της αστυνομίας.

Οι διοργανωτές της εκδήλωσης απέστειλαν και έγγραφο προς όλες τις περιφερειακές ενότητες του νησιού με το οποίο τους ζητούν να ενημερώσουν τους δήμους, τους κοινωνικούς και πολιτιστικούς φορείς, τα εργατικά κέντρα και τα επιμελητήρια, έτσι ώστε, όπως τονίζουν χαρακτηριστικά, να πραγματοποιηθεί η μεγαλύτερη ειρηνική χορευτική εκδήλωση που θα προσφέρει και την έννοια της παραδοσιακής φιλοξενίας του κρητικού λαού.

Η προσέλευση των πολιτών θα ξεκινήσει λίγο μετά τις 19:00 και με τη βοήθεια όλων, θα παραταχθούν κατά μήκος του βόρειου οδικού άξονα.

Στις 19:45 θα ξεκινήσει η μετάδοση του μουσικού ακούσματος από τους ραδιοφωνικούς σταθμούς του νησιού και θ' αρχίσει ο χορός της συναδέλφωσης των λαών. Ανάλογη εκδήλωση είχε πραγματοποιηθεί και το καλοκαίρι του 2010 όταν η εκδήλωση γράφτηκε στο Βιβλίο Ρεκόρ Γκίνες.

Πηγή: prismanews

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Template Design by Psykos Dimitris