" ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΜΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΑ έως ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ και από ώρα 09:00 π.μ. έως 04:00 μ.μ. ''

Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2011

Επαχθέστερο γίνεται το μέτρο των αποδείξεων. Μετά τη μείωση του αφορολογήτου ορίου και την περικοπή και κατάργηση των φοροαπαλλαγών το υπουργείο Οικονομικών εξετάζουν αλλαγές στο τρόπο εφαρμογής του.

Επαχθέστερο γίνεται το μέτρο των αποδείξεων. Μετά τη μείωση του αφορολογήτου ορίου και την περικοπή και κατάργηση των φοροαπαλλαγών το υπουργείο Οικονομικών εξετάζουν αλλαγές στο τρόπο εφαρμογής του. Σύμφωνα με όσα είπε ο  υπουργός Οικονομικών οι φορολογούμενοι θα πρέπει να συγκεντρώνουν περισσότερες αποδείξεις για να αποφύγουν την επιπλέον φορολόγησή τους, με συντελεστή 10%, για το ποσό των αποδείξεων που δεν κατάφεραν να συγκεντρώσουν.
Συγκεκριμένα στο υπουργείο Οικονομικών εξετάζουν την αύξηση του ποσοστού 25% επί του εισοδήματος που θα πρέπει να καλύπτουν στο εξής οι φορολογούμενοι με αποδείξεις, για να γλυτώσουν την επιβολή πρόσθετου φόρου 10% το τμήμα του εισοδήματος που καλύπτεται με αποδείξεις.
Σύμφωνα με όσα διευκρίνισε ο κ. Βενιζέλος το μειωμένο αφορολόγητο όριο των 5.000 ευρώ θα ισχύει για όλους τους φορολογούμενους με εξαίρεση του φορολογούμενους άνω των 65 ετών με εισοδήματα αποκλειστικά από τη σύνταξή τους και τους νέους ηλικίας έως 30 ετών για τους οποίους το αφορολόγητο όριο θα μειωθεί από τις 12.000 ευρώ που είναι σήμερα στις 9.500 ευρώ.
Πετρέλαιο
Τον Οκτώβριο του 2012 θα εξισωθεί ο φόρος στο πετρέλαιο θέρμανσης και κίν όπως ανακοίνωσε χθες ο υπουργός Οικονομικών Ευαγ. Βενιζέλος ο οποίος διευκρίνισε ότι φέτος θα δημιουργηθεί νέα βάση δεδομένων η οποία θα περιλαμβάνει τους υπόχρεους που θα δικαιούνται επιδότηση.
Τα κριτήρια για τη δημιουργία της βάσης δεδομένων θα είναι, όπως επισημαίνουν αρμόδια στελέχη του υπουργείου, αντικειμενικά αφού θα λαμβάνονται υπόψη γεωγραφικές ιδιαιτερότητας, αλλά και εισοδηματικά και κοινωνικά κριτήρια.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Template Design by Psykos Dimitris