" ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΜΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΑ έως ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ και από ώρα 09:00 π.μ. έως 04:00 μ.μ. ''

Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2011

Το μακρύ ζεϊμπέκικο για το Νίκο.

Στο Μοναστηράκι, εκεί όπου πωλούσε ο ίδιος τα βιβλία με την αυτοβιογραφία του, άφησε την τελευταία του πνοή ο Νίκος Κοεμτζής.
 Στο Μοναστηράκι, εκεί όπου πωλούσε ο ίδιος τα βιβλία με την αυτοβιογραφία του, άφησε την τελευταία του πνοή ο φίλος και αδελφός μας Νίκος Κοεμτζής. Πάει εκεί ψηλά να συναντήσει τον αδελφό του Λεωνίδα που έφυγε πριν ένα χρόνο.

Χτες και λίγο πριν από τις δύο το μεσημέρι πλήθος περαστικών εντόπισε τον 74χρονο άντρα και κάλεσε το ΕΚΑΒ.
Το ασθενοφόρο που έσπευσε στο σημείο τον μετέφερε στην Πολυκλινική Αθηνών, που βρίσκεται πολύ κοντά στο σημείο. Παρά τις προσπάθειες των γιατρών να τον επαναφέρουν στη ζωή, διαπιστώθηκε ο θάνατός του.
Σύμφωνα με πληροφορίες από την αστυνομία και τις πρώτες ιατρικές ενδείξεις, ο θάνατός του οφείλεται σε παθολογικά αίτια, η ακριβής αιτία ωστόσο θα διαπιστωθεί από τη νεκροψία - νεκροτομή που θα διενεργηθεί.
Η ιστορία του Νίκου Κοεμτζή είχε συγκλονίσει το πανελλήνιο, καθώς το 1973 και ενώ βρισκόταν στο νυχτερινό κέντρο "Νεράιδα" σκότωσε με μαχαίρι τρεις αστυνομικούς. Το επεισόδιο σημειώθηκε όταν ο αδερφός του, ο Δημοσθένης, παρήγγειλε το τραγούδι του Μάρκου Βαμβακάρη "Βεργούλες", αλλά μαζί με εκείνον σηκώθηκαν για να χορέψουν κι άλλα άτομα.
 Ο τραγουδιστής ανακοίνωσε από το μικρόφωνο ότι ήταν "παραγγελιά", αλλά ακολούθησε συμπλοκή στην οποία ενεπλάκη ο Νίκος Κοεμτζής. Οπως υποστήριξε ο ίδιος αργότερα, θόλωσε το μυαλό του γιατί νόμιζε ότι θα σκότωναν τον αδερφό του. Καταδικάστηκε τρεις φορές σε θάνατο και οκτώ σε ισόβια.
Η ποινή του μετατράπηκε σε ισόβια το 1977, ενώ το 1996 αποφυλακίστηκε. Η ιστορία του ενέπνευσε τον Παύλο Τάσιο, που σκηνοθέτησε το 1980 την ταινία "Παραγγελιά", αλλά και τον Διονύση Σαββόπουλο που συνέθεσε για τον δίσκο "Ρεζέρβα" το τραγούδι "Το μακρύ ζεϊμπέκικο για τον Νίκο".

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Template Design by Psykos Dimitris