" ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΜΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΑ έως ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ και από ώρα 09:00 π.μ. έως 04:00 μ.μ. ''

Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου 2011

Εμποροπανήγυρη Κιλκίς:Έντονο παραδοσιακό χρώμα.

Έντονο παραδοσιακό χρώμα, αλλά και πολιτιστικό ενδιαφέρον προσδίδει φέτος στην Εμποροπανήγυρη της πόλης του Κιλκίς,η δημοτική Aρχή σε συνεργασία με τους πολιτιστικούς συλλόγους του νέου διευρυμένου καλλικράτειου δήμου.
Η φετινή διοργάνωση, που εμφανίζεται αρκετά διαφοροποιημένη σε σχέση με τις προηγούμενες, κυρίως σε ό,τι αφορά το περιεχόμενο και τη χωροθέτησή της, θα διαρκέσει από την Τετάρτη 7 μέχρι και την Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου 2011.
Βασικός στόχος του Δήμου Κιλκίς για φέτος είναι η ανάδειξή του θεσμού σε ένα σημαντικό, ιστορικό, οικονομικό και πολιτισμικό γεγονός για ολόκληρο το νέο Δήμο Κιλκίς. Επιδιώκοντας, λοιπόν, να προσελκύσει εκ νέου τον πολίτη, αλλά και η πόλη να αποκτήσει ζωντάνια και γιορτινή ατμόσφαιρα, έχει προχωρήσει ήδη στον εμπλουτισμό των πολιτιστικών εκδηλώσεων, καθώς και στην επέκταση των δράσεων στο κέντρο της πόλης.
Επίκεντρο της φετινής διοργάνωσης, εκεί όπου θα φιλοξενηθούν οι εκδηλώσεις, θα είναι ο κεντρικός δρόμος της πόλης, η 21η Ιουνίου. Η οδός, όπως έχει ήδη αποφασιστεί, από τα ταξί μέχρι τη συνάντησή της με την Τσιρογιάννη (Επιμελητήριο Κιλκίς) θα κλείνει για τα οχήματα και τις πέντε ημέρες της Εμποροπανήγυρης από τις 7 το απόγευμα μέχρι τις 12 το βράδυ.
Πρόγραμμα εκδηλώσεων
Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου
8μ.μ. Αγιασμός και εγκαίνια από το δήμαρχο Κιλκίς Ευάγγελο Μπαλάσκα στην πλατεία Δημαρχείου.
9μ.μ. Συναυλία με το "Τρίφωνο" στην οδό 21ης Ιουνίου και Καπέτα γωνία.
Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου, 21ης Ιουνίου
7μ.μ. -Υπαίθριο λαογραφικό μουσείο με γεωργικό, κτηνοτροφικό και οικιστικό περιεχόμενο, σε επιμέλεια του Πολιτιστικού Μορφωτικού Συλλόγου Αγίου Αντωνίου "Τα Κρούσια".
-Έκθεση παραδοσιακών φορεσιών από το Λύκειο Ελληνίδων Κιλκίς και τους Αργοναύτες.
-Έκθεση φωτογραφίας από τους Συλλόγους Ποντίων Χέρσου, Κρητών "Το Αρκάδι", Στενημαχιτών "Άγιος Τρύφων", Αγίου Αντωνίου "Τα Κρούσια" και τη Θρακική Εστία.
Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου, 21ης Ιουνίου
7μ.μ. "Ημέρα Παράδοσης"
Θα λάβουν χώρα μουσικοχορευτικά δρώμενα και κέρασμα παραδοσιακών εδεσμάτων και κρασιού από Πολιτιστικούς Συλλόγους. Ειδικότερα, οι συμμετέχοντες Σύλλογοι από τα γιορτινά διακοσμημένα τραπέζια τους τα οποία θα στηθούν στην 21η Ιουνίου, θα προσφέρουν τα έτοιμα εδέσματά τους, ενώ παράλληλα κάποιοι άλλοι θα παρελαύνουν χορεύοντας και ξεσηκώνοντας το πλήθος. Θα λάβουν μέρος: οι Αργοναύτες, ο Σύλλογος Γυναικών Ν. Σάντας, η Κίνηση Γυναικών Παντελεήμονα, ο Πολιτιστικός Σύλλογος "Μπέλες", ο Σύλλογος Ποντίων Χέρσου, ο Πολιτιστικός Μορφωτικός Σύλλογος Ν. Ματσούκα "Οι Μωμόγεροι" Αγίου Μαρκου, η Θρακική Εστία, ο Σύλλογος Κρητών "Το Αρκάδι", ο Πολιτιστικός Σύλλογος Στενημαχιτών "Άγιος Τρύφων", ο Πολιτιστικός Σύλλογος Σαρακατσαναίων "Ο Φλάμπουρας", ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αγίου Αντωνίου "Τα Κρούσια", ο Πολιτιστικός Φιλανθρωπικός Σύλλογος "Αρμονία" και τα καταστήματα παραδοσιακών τροφών "Γηγενή", "Ραγιάν", "Αλχημιστής" και Καλογερίδης.
Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου, 21ης Ιουνίου
7μ.μ. Ημέρα Παιδιού"
Πάρτι στους δρόμους για τους μικρούς φίλους με ξυλοπόδαρους, κλόουν, μπαλονοκατασκευές, δραστηριότητες όπως face painting και πολλές ακόμη εκπλήξεις.
Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου, Πλατεία Δημαρχείου
8μ.μ., Παράσταση χορού από τις σχολές "Adagio" και Ματίνας Κουρσάρη.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Template Design by Psykos Dimitris