" ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΜΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΑ έως ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ και από ώρα 09:00 π.μ. έως 04:00 μ.μ. ''

Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2011

Λιβαδειά:Εκτός πόλης το παζάρι της.


Εκτός του ιστού της πόλης της Λιβαδειάς αλλά πολύ κοντά σε χώρο στο βόρειο τμήμα της, με εύκολη πρόσβαση, κοντά στο ΚΤΕΛ θα πραγματοποιείται στο εξής η εμποροπανήγυρη, όπως έκανε γνωστό κατά τη διάρκεια της πρόσφατης συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου ο Δήμαρχος Νίκος Παπαγγελής.

Ωστόσο η αντιπολίτευση εξέφρασε αμφιβολίες για το αν ο χρόνος μέχρι την διεξαγωγή του παζαριού τον Οκτώβριο είναι αρκετός για να γίνουν οι απαραίτητες παρεμβάσεις, για την επάρκεια του χώρου αλλά και για τυχόν προβλήματα που εκεί μπορεί να δημιουργηθούν.
«Ο χώρος δεν θα επαρκέσει και θα έχουμε προβλήματα διότι στην περιοχή είναι τα λεωφορεία και τα δύο σχολεία», σημείωσε ο Παναγιώτης Ψυχογιός και πρόσθεσε: «Εγώ εκτιμώ απαιτούνται γύρω στα 27 στρέμματα για να γίνει ένα αξιοπρεπές παζάρι, τόσο είναι και στη Λαμία τόσο και στην Καρδίτσα».
Από την πλευρά της η Γιώτα Πούλου επεσήμανε: «Συζητάμε για μια έκταση που περίπου έχει βρεθεί και δεν έχουν έρθει ακόμα στο Δ,.Σ. τα σχέδια διαμόρφωσης και ανησυχούμε ότι η συγκεκριμένη έκταση δεν μπορεί να καλύψει 600 η 700 παράγκες. Επίσης είναι και κοντά στο 9 Δ.Σ. και αυτό μπορεί να προκαλέσει και άλλα θέματα. Το παζάρι είναι τον Οκτώβριο, είμαστε είδη τέλος Αύγουστου και ευχόμαστε μέσα σε δύο μήνες να καλύψουν τις ανάγκες αλλά αμφιβάλουμε αν θα γίνει προγραμματισμένα και σωστά».

Ο Πέτρος Αρκουμάνης σημείωσε ότι εδώ και πολύ καιρό έχει επισημανθεί ότι χρειάζεται νέος χώρος για την διεξαγωγή του παζαριού και συνέχισε: «Φαίνεται ότι ο χώρος αυτός βρέθηκε αλλά το βασικό για εμάς είναι ότι επιτέλους πρέπει το παζάρι να βγει έξω από τη Λιβαδειάς να μην ενοχλεί περίοικους και να υπάρχει η δυνατότητα εφαρμογής των μέτρων ασφαλείας. Μέχρι τώρα στους χώρους που γινόταν δεν μπορούσε να πλησιάσει ασθενοφόρο ή πυροσβεστική και οι συνθήκες διαβίωσης ήταν απαίσιες». Παράλληλα τόνισε ότι το ποσό των 70.000 που απαιτείται για την διαμόρφωση του χώρου δεν είναι μεγάλο αλλά και ότι η δημοτική αρχή πρέπει να ενεργήσει γρήγορα ώστε να μην διεξαχθεί και φέτος το παζάρι εντός της πόλης.

«Αποτελούσε δέσμευσή μας η επιλογή νέου χώρου για την λειτουργία της εμποροπανήγυρης και σχετικά γρήγορα κινηθήκαμε προς αυτή τη κατεύθυνση», είπε μεταξύ άλλων ο δήμαρχος Λεβαδέων Νίκος Παπαγγελής.

«Προχωρήσαμε σε δημοπράτηση, σε ανοιχτό διαγωνισμό για την επιλογή χώρου και καταλήξαμε σε μια περιοχή πολύ κοντά στην πόλη της Λιβαδειάς, σε ένα οικόπεδο 13 στρεμμάτων κοντά στο ΚΤΕΛ όπου εκεί θα κάνουμε συγκεκριμένες παρεμβάσεις για την διαμόρφωση του χώρου», πρόσθεσε.


Σύμφωνα με τον κ. Παπαγγελή η επιλογή αυτή αναμένεται να λύσει πολλά προβλήματα. «Δεν θα δημιουργείται πλέον όχλησης σε περίοικους. Θα έχουμε αυξημένα μέτρα προστασίας και ασφάλειας και δεν θα υπάρχουν τα φαινόμενα των προηγούμενων ετών με δύσκολη την πρόσβαση και την παρέμβαση ασθενοφόρου και πυροσβεστικής. Ακόμα μπορεί θα ελεγχθεί απόλυτα το παραπάζαρο ενώ θα είναι σαφώς καλύτερες και οι συνθήκες όσων συμμετέχουν».

Παράλληλα έκανε γνωστό ότι ο χώρος το ενοίκιο του οποίου ανέρχεται σε 12.000 ευρώ το χρόνο δεν θα χρησιμοποιείται μόνο για την εμποροπανήγυρη αλλά και για σειρά άλλων δραστηριοτήτων.

Εκτός από το παζάρι συζητήθηκαν και τέσσερα θέματα αναμόρφωσης προϋπολογισμού για αντίστοιχες παρεμβάσεις εκτός ημερήσιας διάταξης για τα οποία, τόσο η Γ. Πούλου όσο και ο Π. Ψυχογιός κατηγόρησαν τη δημοτική αρχή γιατί δεν είχε μοιράσει τις εισηγήσεις στα μέλη του Δ.Σ. Επίσης ο κ. Ψυχογιός αναφέρθηκε και στο θέμα της δυνατότητας του Γιάννη Αποστόλου να παρακολουθεί τις συνεδριάσεις του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΛ κάτι που μέχρι σήμερα δεν του έχει επιτραπεί υποστηρίζοντας ότι οι συνεδριάσεις είναι ανοιχτές όπως και στις επιτροπές του δήμου και όποιος θέλει μπορεί αν τις παρακολουθήσει εκτός και αν πρόκειται για θέματα που αφορούν προσωπικά δεδομένα οπότε το Δ.Σ. πρέπει να ενημερώσει σχετικά ότι η συνεδρίαση είναι κλειστή.



Όσον αφορά τα τέσσερα θέματα εκτός ημερήσιας η κ. Πούλου δήλωσε μεταξύ άλλων: «Κάναμε κριτική ότι πολύ καθυστερημένα ήρθαν θέματα εκτός ημερήσιας στο Δ.Σ και χωρίς να μοιραστούν εισηγήσεις. Δεν θεωρούμε ότι η δημοτική αρχή έχει βρει το βηματισμό της και ότι λειτουργεί με δημοκρατία και διαφάνεια στο δήμο».

Ο δήμαρχος απαντώντας αναφερόμενος τόσο το θέμα της εμποροπανήγυρης όσο και των εκτός ημερήσιας διάταξης θεμάτων επεσήμανε το κατεπείγον αυτών δεδομένου ότι υπάρχουν συγκεκριμένες προθεσμίες.


«Από την μια λένε οτι πιθανόν υπάρχει καθυστέρηση και από τη άλλη δεν δέχονται το κατεπείγον και το κρίσιμο της διαδικασίας», είπε χαρακτηριστικά ο Ν. Παπαγγελής.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Template Design by Psykos Dimitris