Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου 2011

Γιορτή σαρδέλας στη Νέα Χώρα Χανίων.

Τη γιορτή σαρδέλας διοργανώνουν ο δήμος Χανίων και οι κοινωνικοί και πολιτιστικοί φορείς της συνοικίας Νέας Χώρας. Η γιορτή θα πραγματοποιηθεί φέτος, για 17η χρονιά, τη Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου στις 8 το βράδυ στην παραλία της Νέας Χώρας.

Σε συνέντευξη Τύπου, που δόθηκε χθες. ο αντιδήμαρχος Χανίων, αρμόδιος για θέματα Πολιτισμού, Δημήτρης Λειψάκης, ο εφημέριος της Ενορίας, πατήρ Αντώνης Σαπουνάκης και ο πρόεδρος του συλλόγου καταστηματαρχών και ξενοδόχων Νέας Χώρας, Παναγιώτης Κόρακας, απηύθυναν κάλεσμα σε όλους, να παραβρεθούν στην εκδήλωση αυτή, στην διάρκεια της οποίας θα προσφερθεί δωρεάν ψητή σαρδέλα και κρητικό κρασί, ενώ θα πλαισιωθεί και από ένα πλούσιο μουσικο - χορευτικό πρόγραμμα.

«Η εκδήλωση αυτή, η οποία έχει καθιερωθεί ως θεσμός για τα Χανιά και τη Νέα Χώρα, έχει ως στόχο να προβάλλει τις ομορφιές αλλά και τα προβλήματα της συνοικίας και βεβαίως το ψάρι και την σαρδέλα ειδικότερα, ως την καλύτερη και υγιεινότερη διατροφή», επεσήμανε ο πατήρ Σαπουνάκης.

«Παρά τη δύσκολη οικονομική συγκυρία για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, ο δήμος Χανίων στηρίζει τη διοργάνωση πολιτιστικών εκδηλώσεων που προσφέρουν δημιουργικές διεξόδους και στιγμές ψυχαγωγίας και διασκέδασης στους κατοίκους της πόλης», τόνισε από την πλευρά του ο αντιδήμαρχος, Δημήτρης Λειψάκης, προσθέτοντας ότι «η γιορτή σαρδέλας, είναι μια εκδήλωση αντάμωσης και επικοινωνίας κατοίκων και επισκεπτών, αλλά και προβολής της συνοικίας αυτής , με την όμορφη παραλία της». «Η δύσκολη οικονομική συγκυρία, δεν μας εμπόδισε να διοργανώσουμε και φέτος τη λαϊκή αυτή γιορτή», επεσήμανε από την πλευρά του ο κ. Κόρακας, ο οποίος συμπλήρωσε ότι, «η γιορτή αυτή, αποδεικνύει την ενότητα των κατοίκων, των φορέων και των επαγγελματιών της περιοχής και αναδεικνύει τις ομορφιές της».