" ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΜΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΑ έως ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ και από ώρα 09:00 π.μ. έως 04:00 μ.μ. ''

Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2011

Αρτινό Μουχούστι.



     Πραγματοποιήθηκαν προχθες το βράδυ, 27 Σεπτεμβρίου 2011, στο εκθεσιακό κέντρο «Κώστας Βάγιας» τα εγκαίνια της φετινής Εμποροπανήγυρης του Δήμου Αρταίων.
     Τα εγκαίνια ξεκίνησαν όπως κάθε χρόνο με τον καθιερωμένο αγιασμό και ολοκληρώθηκαν με την ομιλία του προέδρου της ΑΔΑΕ-ΟΤΑ Χρήστο Γιώτη.
     Στην τελετή των εγκαινίων παραβρέθηκαν εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, εκπρόσωποι των σωμάτων ασφαλείας, δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι κ.ά.
     Στα εγκαίνια συμμετείχε και η Φιλαρμονική του Μ/Φ Συλλόγου «Σκουφάς» δίνοντας με την εμφάνιση της ένα ξεχωριστό τόνο στην εκδήλωση.
     Η Εμποροπανήγυρη θα διαρκέσει μέχρι τη Δευτέρα 3 Οκτωβρίου. Για την εξυπηρέτηση των επισκεπτών υπάρχει σε κοντινή απόσταση χώρος πάρκινγκ. Εντός της Εμποροπανήγυρης, μπροστά από την είσοδο του Εκθεσιακού υπάρχει το περίπτερο του Δήμου Αρταίων όπου οι επισκέπτες μπορούν να περιηγηθούν στα αξιοθέατα της πόλης και στα μνημεία της με τη βοήθεια του ψηφιακού ξεναγού. Επίσης υπάρχει προβολή ντοκιμαντέρ για την Άρτα, φωτογραφικό και πληροφοριακό υλικό. Παραπλεύρως του χώρου του παζαριού λειτουργεί το Λούνα Παρκ.
     Σύντομο καλωσόρισμα απηύθυνε στα εγκαίνια ο πρόεδρος του Δ.Σ. της ΑΔΑΕ-ΟΤΑ κ. Χρήστος Γιώτης ο οποίος στην ομιλία του ανέφερε τα εξής:
     «Εγκαινιάζουμε σήμερα την Εμποροπανήγυρη της Άρτας. Μια εκδήλωση που αποτελεί πλέον κομμάτι της ιστορίας και της παράδοσης του τόπου μας. Ένας θεσμός που κρατιέται ζωντανός αλλά και εξελίσσεται όλα αυτά τα χρόνια. 
Η Εμποροπανήγυρη ή "μουχούστι" ή "παζάρι" όπως θα τη θυμούνται οι παλαιότεροι εξ’ υμών, ήταν ανέκαθεν τόπος συνάθροισης και ψυχαγωγίας των ανθρώπων, διάθεσης και αγοράς προϊόντων. Ένας θεσμός που αποτελεί κομμάτι της ζωής των κατοίκων, που τον αγάπησαν και τον αγαπούν, όπως αποδεικνύει ο μεγάλος αριθμός των επισκεπτών κάθε χρόνο.
Ειδικά στην περίοδο της σκληρής λιτότητας και της παρατεταμένης ύφεσης, η Εμποροπανήγυρις αποτελεί απαίτηση των οικονομικά αδύνατων στρωμάτων της κοινωνίας μας. 
Φυσικά ο στόχος μας είναι να εξελίξουμε την Εμποροπανήγυρη σε μια έκθεση σύμφωνα με τις σύγχρονες απαιτήσεις, βασισμένη στο δίπτυχο παράδοση και ιστορία, σε συνδυασμό με την ανάπτυξη και την προοπτική της κοινωνίας μας και ήδη βρισκόμαστε σε μια τέτοια διαδικασία.
Στο σημείο αυτό θέλω να καλωσορίσω στην πόλη μας, όλους τους εκθέτες, και να τους ευχηθώ καλή διαμονή και καλές δουλειές. Στους δε επισκέπτες, εύχομαι καλή περιήγηση, να διασκεδάσουν και να απολαύσουν τις χαρές του πανηγυριού.
Θέλω να σας διαβιβάσω τις θερμές ευχές του Δημάρχου Αρταίων, ο οποίος βρίσκεται στη Σαλαμίνα για τις εκδηλώσεις τιμής και μνήμης "Σαλαμίνια 2011" που γίνονται στο ιστορικό νησί για την επέτειο της Ναυμαχίας της Σαλαμίνας. Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων θα γίνει τελετή αδελφοποίησης των σημερινών Δήμων των πόλεων-κρατών που έλαβαν μέρος στη Ναυμαχία της Σαλαμίνας, ένας από τους οποίους είναι και ο Δήμος Αρταίων.
Κλείνοντας θέλω να ευχαριστήσω το Δ.Σ. της εταιρίας, όλους όσους στηρίζουν το θεσμό της Εμποροπανήγυρης και συμμετέχουν σε αυτόν, καθώς και όλους όσους τιμούν με την παρουσία τους την πόλη μας, και να τους διαβεβαιώσω ότι από πλευράς της Δημοτικής Επιχείρησης, στην αρμοδιότητα της οποίας ανήκει η διοργάνωση της εμποροπανήγυρης, έχουν γίνει όλες οι ενέργειες με απόλυτη διαφάνεια για την ασφαλή και απρόσκοπτη διεξαγωγή της».

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Template Design by Psykos Dimitris