" ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΜΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΑ έως ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ και από ώρα 09:00 π.μ. έως 04:00 μ.μ. ''

Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου 2011

Bούλιαξε...ο Αλμυρός.Ακολουθεί το Βελεστίνο


Περισσότεροι από 40.000 επισκέπτες, πέρασαν φέτος από την παραδοσιακή εμποροπανήγυρη του Δήμου Αλμυρού, η αυλαία της οποίας έπεσε προχθες το βράδυ. Χιλιάδες ήταν οι καθημερινοί επισκέπτες του αλμυριώτικου παζαριού που διήρκησε μία εβδομάδα. Τη σκυτάλη, θα πάρει στις 8 Σεπτεμβρίου, η καθιερωμένη εμποροπανήγυρη στο Βελεστίνο, που θα διαρκέσει έως και την Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου.
Λίγο η οικονομική κρίση, που οδηγεί χιλιάδες οικογένειες στην αναζήτηση φθηνών λύσεων για διασκέδαση και μικροαγορές διάθεσης, λίγο το γεγονός ότι φέτος δεν έγινε η εμποροπανήγυρη του Βόλου και το αλμυριώτικο παζάρι, «βούλιαξε» από κόσμο. Σε περισσότερους από 40.000 υπολογίζονται οι επισκέπτες της εμποροπανήγυρης του Αλμυρού, που απέφερε στα δημοτικά ταμεία έσοδα της τάξης των 270.000 ευρώ περίπου.
Οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να περιπλανηθούν ανάμεσα σε περισσότερα από 565 περίπτερα με κάθε λογής εμπορικά είδη, κάνοντας τις αγορές τους για τους ίδιους και τα αγαπημένα τους πρόσωπα, διασκεδάζοντας στο μεγάλο λούνα παρκ μαζί και απολαμβάνοντας παραδοσιακό σουβλάκι στο χώρο της εστίασης, όπου στήθηκαν ψησταριές και τραπεζοκαθίσματα για το μεγάλο φαγοπότι.
Η εμποροπανήγυρη του Δήμου Αλμυρού, είναι η μεγαλύτερη του νομού και συγκεντρώνει κάθε χρόνο επισκέπτες από κάθε γωνιά της Θεσσαλίας, ενώ ειδικά φέτος η διοργάνωσή της συνέβαλε θετικά στην τόνωση της ντόπιας αγοράς και του τζίρου των επιχειρηματιών, αλλά και στα δημοτικά ταμεία.
ΠΑΖΑΡΙ ΚΑΙ ΣΤΟ ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ
Τη σκυτάλη, παίρνει στις 8 Σεπτεμβρίου η καθιερωμένη εμποροπανήγυρη στο Βελεστίνο, η οποία θα διαρκέσει μέχρι και την Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου. Το παραδοσιακό παζάρι θα πραγματοποιηθεί κατά μήκος της κεντρικής αγοράς, μπροστά από το Στάδιο.
Η Δημοτική Αρχή Ρήγα Φεραίου καλεί τους δημότες, αλλά και όλους τους πολίτες του Νομού Μαγνησίας και των γειτονικών περιοχών να προσέλθουν στο καθιερωμένο πλέον παζάρι του Βελεστίνου και να διασκεδάσουν με την παραδοσιακή μουσική γευόμενοι τα πλούσια τοπικά εδέσματα και γλυκίσματα.
Παράλληλα στο διάστημα 9-11 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί στο Βελεστίνο και το ζωοπάζαρο σε χώρο που βρίσκεται στην είσοδο της πόλης (περιοχή παλαιών Σφαγείων). Όπως αναφέρει η Δημοτική Αρχή, πρόκειται για μια ενδιαφέρουσα πρωτοβουλία η οποία υλοποιείται από τη Δημοτική Κοινότητα Βελεστίνου. Πολλοί κάτοχοι διαφόρων ζώων, θα έχουν τη δυνατότητα να προσέλθουν στην περιοχή για να τα πουλήσουν σε άλλους ενδιαφερόμενους. Το έθιμο του ζωοπάζαρου υπήρχε στα παλιότερα χρόνια στο Βελεστίνο και πλέον γίνεται μια προσπάθεια αναβίωσής του.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Template Design by Psykos Dimitris