" ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΜΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΑ έως ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ και από ώρα 09:00 π.μ. έως 04:00 μ.μ. ''

Τρίτη 24 Μαρτίου 2015

Εμποροπανήγυρη στη πόλη της Σκύδρας


Το πρώτο ουσιαστικό ξεκίνημα διαλόγου και συνεργασίας για τη λειτουργία της εμποροπανήγυρης στην πόλη της Σκύδρας, (μετά την αντίστοιχη πρόσφατη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου), αποτέλεσε η σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο, τη Δευτέρα 23/3/2015, μεταξύ του Δήμου Σκύδρας και εκπροσώπων φορέων του επιχειρείν.

Η Δήμαρχος Σκύδρας Κατερίνα Ιγνατιάδου ενημερώνοντας τους προσκεκλημένους ανέφερε πως η εμποροπανήγυρη θα πραγματοποιείται για χρονικό διάστημα πέντε ημερών, προς τα τέλη Αυγούστου κάθε έτους, και θα καλύπτει χωροταξικά την οδό 19ης Μαΐου (δυτική περιφερειακή οδός).

Τόνισε δε, πως κοινός μας στόχος θα πρέπει να είναι ο εξής: η εμποροπανήγυρη να μπορεί ν΄αποτελέσει σημαντικό υπερτοπικό οικονομικό και πολιτισμικό γεγονός, άμεσα συνδεδεμένο με την οικονομία της ευρύτερης περιοχής, ώστε διατηρώντας τον παραδοσιακό της χαρακτήρα, να στηρίξει την ανάπτυξη, ν΄αναδείξει την τοπική μας ταυτότητα, να συμβάλει στην εξωστρέφεια, διαφυλάσσοντας σε κάθε περίπτωση την ευνομία και την ευταξία, για να μην πλήττονται οι τοπικές εμπορικές και κοινωνικές αξιώσεις και να μην υφίσταται αθέμιτος ανταγωνισμός.
Στη συνέχεια, συνεπικουρούμενη από τους Αντιδημάρχους Στέλιο Μηνά, Χρίστο Μακρίδη, τον Δημοτικό Σύμβουλο κι οδοντίατρο Νίκο Χατηιωαννίδη και τον συντονιστή Στάθη Καστερίδη, προχώρησε σε ζητήματα που σχετίζονται με την εύρυθμη και ολοκληρωμένη προετοιμασία και οργάνωση της εμποροπανήγυρης, όπως είναι η αύξηση της επισκεψιμότητας στην πόλη προκειμένου αυτό να λειτουργήσει θετικά για τα καταστήματα, το στήσιμο και η κατανομή των περιπτέρων, θέματα υγιεινής, ασφάλειας, κυκλοφορίας, προβολής, συνεργασιών κ.α.

Ακολούθησαν τοποθετήσεις και διάλογος, όπου έλαβαν μέρος: Εκπρόσωπος του Εμπορικού Συλλόγου Σκύδρας, του Επιμελητηρίου Πέλλας, όπως επίσης Έμποροι κι Επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στα διοικητικά όρια του Δήμου Σκύδρας.

Οι προβληματισμοί των συνομιλητών, οι οποίοι, αφού εκφράστηκαν θετικά για την πρωτοβουλία αυτή, εν συνεχεία επικεντρώθηκαν στο κατασκευαστικό και λειτουργικό κόστος των περιπτέρων, στη διάχυση της ενημέρωσης, στην επιδίωξη του μεγαλύτερου δυνατού οφέλους για τους επιτηδευματίες της περιοχής κ.α.

Κλείνοντας τη σύσκεψη η Δήμαρχος, ευχαριστώντας τους συμμετέχοντες, δεσμεύθηκε
ότι θα υπάρχει συνεχής επαφή και ενημέρωση, τόσο πριν όσο και μετά τη διοργάνωση της εμποροπανήγυρης, προκειμένου συντονισμένα, συνεργατικά κι αισιόδοξα να προστεθεί άλλη μια πολύμορφη δράση για την προαγωγή της ευημερίας του τόπου μας

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Template Design by Psykos Dimitris