" ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΜΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΑ έως ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ και από ώρα 09:00 π.μ. έως 04:00 μ.μ. ''

Τετάρτη 18 Μαρτίου 2015

3ήμερη γιορτή κουκλοθέατρου στη Νέα Σμύρνη.

Τι περιλαμβάνει αναλυτικά το πρόγραμμα

Μια τριήμερη γιορτή, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Κουκλοθέατρου, που γιορτάζεται στις 21 Μαρτίου, διοργανώνει ο Πολιτιστικός Οργανισμός του δήμου Νέας Σμύρνης. Το Φεστιβάλ Κουκλοθέατρου πραγματοποιείται φέτος από τις 20 έως και τις 22 Μαρτίου, για δεύτερη συνεχή χρονιά και στο πρόγραμμά του περιλαμβάνονται παραστάσεις κουκλοθέατρου και εργαστήρι κατασκευής ξύλινης κούκλας που θα πραγματοποιηθούν στο δημοτικό πολυχώρο Πολιτισμού «Γαλαξίας».

Οι παραστάσεις του τσίρκου Socoro και του Salto Mortale Puppet Theater θα πραγματοποιηθούν στην κεντρική πλατεία Νέας Σμύρνης.

Όλες οι εκδηλώσεις είναι δωρεάν και ανοιχτές σε όλους - και όχι μόνο στους δημότες Νέας Σμύρνης.

Τι περιλαμβάνει αναλυτικά το πρόγραμμα

«Μια φορά και ένα καιρό ζούσε ένας φαντασμένος άρχοντας που ονειρευόταν να γίνει βασιλιάς. Όλα ανατρέπονται όταν η βασίλισσα ανακοινώνει πως «όποιος το πολύτιμο αγαθό της φιλίας κατακτήσει, της Βασίλισσας την κορώνα θα κερδίσει!» Τι θα κάνει τώρα ο άρχοντας που δεν έχει ιδέα τι είναι η φιλία;  Τι ρόλο θα παίξουν στην ιστορία ένα μικρό κοριτσάκι, μια χούφτα μαγικά καρυδότσουφλα, ένα λάθος και ο υπηρέτης του άρχοντα;»  Το Φεστιβάλ Κουκλοθέατρου αρχίζει με την κωμική παράσταση «Τα μαγικά καρυδότσουφλα» από το κουκλοθέατρο Κοκου-Μουκλό την Παρασκευή  20 Μαρτίου 18.00-19.00 (Γαλαξίας). Πρόκειται για σύγχρονη διασκευή ενός παλιού και επίκαιρου σκωτσέζικου παραμυθιού για τις σημαντικές αξίες της ζωής και τη δύναμης της φιλίας που συνδυάζει θέατρο κούκλας και διαδραστικό θέατρο.

Το Σάββατο 21 Μαρτίου 11.00-12.00 (Γαλαξίας) το κουκλοθέατρο Καραμπόλα παρουσιάζει την παράσταση «Η Λίμνη το ’σκασε», μία διαδραστική παράσταση για μικρούς και μεγάλους με χειροποίητες κούκλες που ζωντανεύουν παραμύθια και τα συνοδεύουν ήχοι παραδοσιακών κρουστών και τραγουδιών. Οι μικροί θεατές συμμετέχουν ενεργά στην παράσταση, βοηθώντας τους ήρωες να σώσουν τη λίμνη που στερεύει. Στόχος της παράστασης η εμψύχωση των παιδιών και η πεποίθηση ότι μπορούμε να ξεπεράσουμε κάθε δυσκολία αρκεί να είμαστε ενωμένοι. Η ιστορία είναι εμπνευσμένη από παιχνίδια και τραγούδια τα οποία η ομάδα μοιράστηκε  με τα παιδιά που φιλοξενούνται στον Ξενώνα των Γιατρών του Κόσμου.

Την  ίδια ημέρα και ώρα 12.30-13.30 στην κεντρική πλατεία Νέας Σμύρνης η Salto Mortale Puppet Theater των Φώτη Αθηναίου και της Εύης Εκμεκτζιόγλου παρουσιάζει μια ιστορία για τους κλόουν, για τα πάθη, τις επιθυμίες, τους φόβους τους.
Ακολουθεί ώρα 13.00-14.00 το Circus Socoro το οποίο θα παρουσιάσει ένα θέαμα που θα ξαφνιάσει μικρούς και μεγάλους, ένα τσίρκο διαφορετικό και ανατρεπτικό.
Ο Φάνης και η Εύα είναι οι δύο εκπαιδευτές και ιδιοκτήτες του τσίρκο οι οποίοι έχουν ολοκληρώσει με επιτυχία δύο κύκλους εξειδικευμένων σεμιναρίων στο Όσλο της Νορβηγίας. Συμπεριφέρονται με απόλυτα ασφαλή τρόπο στα ζώα, δεν χρησιμοποιούν βία και έχουν ως άξονα της εκπαίδευσης την επιβράβευση.

Το απόγευμα του Σαββάτου και ώρα 17.00-18.00 (Γαλαξίας) το Κουκλοθέατρο Χαρχούτ του Χρήστου Αυτσίδη παρουσιάζει την παράσταση «Παιχνίδια σε δενδρόσπιτο, μικρές νεράιδες και συννεφοταξιδευτές», ένα έργο που θα θυμίσει σε μικρούς και μεγάλους πόσο σημαντικό είναι να δίνουμε καθημερινά μικρές και μεγάλες μάχες, προκειμένου να πραγματοποιήσουμε τα όνειρά μας.

Την Κυριακή 22 Μαρτίου 11.00-12.00 (Γαλαξίας) τα Φτερά του Μύθου παρουσιάζουν την παράσταση «Όσο πιο γρήγορα», μια τρυφερή και ευαίσθητη ιστορία βασισμένη στην κινηματογραφική ταινία «Τα παιδιά του Παραδείσου» του Ματζίντ Ματζιντί με πρωταγωνιστές δύο παιδιά που κατορθώνουν μέσα από την συνεργασία και την αγάπη τους να κερδίσουν με αξιοπρέπεια τον αγώνα της επιβίωσης.

Λίγο αργότερα, ώρα 12.30-13.30  (κάτω αίθουσα Γαλαξία) θα πραγματοποιηθεί Εργαστήρι κατασκευής ξύλινης κούκλας «Ο Τρελός του Βασιλιά» για παιδιά από 4 ετών και πάνω, όπου το καθένα θα δημιουργήσει ένα μοναδικό χαρακτήρα και θα ανακαλύψει τη χαρά της δημιουργίας.

Το απόγευμα της Κυριακής ώρα 18.00-19.00 (Γαλαξίας) το κουκλοθέατρο «Φτουξελευτερία» παρουσιάζει την παράσταση «Γιατί φυσάει ο άνεμος».

Οι ενδιαφερόμενοι για περισσότερες πληροφορίες μπορούν να επικοινωνούν με τον Πολιτιστικό Οργανισμό του Δήμου Νέας Σμύρνης στα τηλέφωνα: 210 9310408 και  2132025922 & 924 και στο Email: politistikosorg@yahoo.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Template Design by Psykos Dimitris