" ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΜΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΑ έως ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ και από ώρα 09:00 π.μ. έως 04:00 μ.μ. ''

Τετάρτη 18 Φεβρουαρίου 2015

ΡΟΔΟΣ: κανονιστική για τα μόνιμα πόστα.

Μέσα στο Μάρτιο αναμένεται να έρθουν για έγκριση στο δημοτικό συμβούλιο οι κανονισμοί λειτουργίας για τις λαϊκές, τα περίπτερα καθώς και για το στάσιμο εμπόριο ενώ τον ίδιο μήνα αναμένεται να ολοκληρωθεί και η διαδικασία για το υπαίθριο εμπόριο, ενόψει και της νέας σεζόν.

Καταρχήν, ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Ανάπτυξης κ. Γιώργος Πόκκιας, το διάστημα αυτό «μαζεύει» τις αποφάσεις των τοπικών συμβουλίων όσο αφορά στη χωροθέτηση θέσεων για το υπαίθριο εμπόριο.

Σημειώνεται ότι, όσο αφορά στις παλιές άδειες, η ανανέωσήτους θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τις 2 Μαρτίου ενώ για τις καινούργιες η προθεσμία λήγει στα τέλη του τρέχοντος μηνός.

Αυτό σημαίνει ότι, μέχρι τότε, οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να καταθέσουν τα δικαιολογητικά τους για την άδειά τους που θα ισχύει για ένα χρόνο.

Ακολούθως, τα παραπάνω θα έρθουν στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής προκειμένου να γνωμοδοτήσει και να εισηγηθεί στο δημοτικό συμβούλιο το οποίο και θα πάρει την τελική απόφαση.

Για τους μικροπωλητές
Κάθε χρόνο αρχή της σεζόν υπάρχει και ο… «βραχνάς» με τη χωροθέτηση και τον αριθμό των μικροπωλητών, ειδικά στην πόλη της Ρόδου.

Η Δημοτική Αρχή φαίνεται να προσανατολίζεται στο να παραμείνουν οι μικροπωλητές απέναντι από το Νεώριο με νομοθετική ρύθμιση, εφόσον, όμως, συμφωνήσουν να λειτουργούν με συγκεκριμένους όρους. Ένας από αυτούς είναι να έχουν και ομοιόμορφους πάγκους.

Οι υπόλοιποι, ως γνωστόν, θα μεταφερθούν στην πύλη Ντ’ Αμπουάζ όπου, επίσης, θα πρέπει να λειτουργούν βάσει συγκεκριμένων προδιαγραφών.

Για πρώτη φορά κανονισμοί
Για πρώτη φορά ο Δήμος Ρόδου αναμένεται να εφαρμόσει κανονισμό λειτουργίας για τις λαϊκές αγορές και τα περίπτερα αλλά και για το στάσιμο εμπόριο.

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, οι κανονισμοί αυτοί ήδη βρίσκονται στα χέρια του Δημάρχου, κ. Φώτη Χατζηδιάκου, ο οποίος αναμένεται να τους γνωστοποιήσει στους επικεφαλής των παρατάξεων του δ.σ. ενώ στις αμέσως επόμενες μέρες θα τεθούν και σε διαβούλευση.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Template Design by Psykos Dimitris