" ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΜΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΑ έως ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ και από ώρα 09:00 π.μ. έως 04:00 μ.μ. ''

Τρίτη 24 Φεβρουαρίου 2015

ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΠΑΤΡΑΣ: Έπαιρναν «μπογιά» αντί για μαυροδάφνη από τους πάγκους

Δεν ήταν λίγα τα παράπονα νεαρών επισκεπτών του Πατρινού Καρναβαλιού όλο αυτό το τριήμερο για την ποιότητα της μαυροδάφνης που προμηθεύονταν από αλλοδαπούς  που συναντούσαν στο κέντρο της πόλης.

Ερχόμενοι στο καρναβάλι οι νεαροί επισκέπτες του Πατρινού Καρναβαλιού το πρώτο πράγμα που έπιναν, για να έρθουν στο κέφι και στην διάθεση ήταν μαυροδάφνη, ένα ποτό που στην συνείδηση των περισσοτέρων έχει ταυτιστεί με την Πάτρα και το καρναβάλι.

Οι νεαροί λοιπόν ερχόμενοι για να ζήσουν την εμπειρία του Πατρινού Καρναβαλιού ήταν το πρώτο πράγμα που ζητούσαν με το που έφταναν στην Πάτρα. Και ενώ όλα τα καταστήματα της πόλης είχαν άριστη ποιότητα μαυροδάφνης, με φιάλες εταιριών εγνωσμένης αξίας, το κακό για τους νεαρούς είναι ότι προκειμένου να γλιτώσουν ένα ευρώ, έπαιρναν μπουκάλες μαυροδάφνης από μικροπωλητές που είχαν στήσει τους πάγκους τους, σε διάφορα σημεία των κεντρικών δρόμων της Πάτρας.

Οι αλλοδαποί (οι περισσότεροι από αυτούς) είχαν στους πάγκους τους αμφιβόλου ποιότητας μαυροδάφνη που την πουλούσαν πιο φτηνά. 
Οι συγκεκριμένες φιάλες κυκλοφορούσαν κατά κόρον και τις τρεις ημέρες ανάμεσα στους επισκέπτες του Πατρινού Καρναβαλιού.
 Αποτέλεσμα ήταν (σε συνδυασμό βέβαια και με την υπερκατανάλωση) να παρουσιαστούν αρκετά κρούσματα μέθης, τόσο την νύχτα του Σαββάτου, όσο και την νύχτα της Κυριακής.

Για παράδειγμα στις 3 το βράδυ του Σαββάτου, στην πλατεία Τριών Συμμάχων, τρία κορίτσια ήταν σε κακή κατάσταση, έχοντας σχεδόν χάσει τις αισθήσεις τους καθισμένες σε ένα παγκάκι. Μία κοπέλα στον δρόμο της Ερμού το βράδυ της Κυριακής, λιποθύμησε, χάνοντας τις αισθήσεις της, ενώ στην Αγίου Νικολάου ένας πλανόδιος πωλητής έπεσε σε κάποια φάση ανάσκελα στο έδαφος, προκαλώντας προς στιγμή αναστάτωση.

Σκηνικά μέθης με νεαρούς και νεαρές που είχαν καταναλώσει τέτοιου είδους μαυροδάφνη από πάγκους μικροπωλητών σημειώθηκαν και στα υπαίθρια πάρτι που είχαν στηθεί, με τις παρέες τους να προσπαθούν να τους συνεφέρουν «Μας έδωσαν "μπογιά" αντί για μαυροδάφνη» έλεγαν χαρακτηριστικά…
ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΕΔΩ!!!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Template Design by Psykos Dimitris