" ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΜΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΑ έως ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ και από ώρα 09:00 π.μ. έως 04:00 μ.μ. ''

Σάββατο 21 Φεβρουαρίου 2015

Φτιάξε το δικό σου χαρταετό !!!


Υλικά που θα χρειαστείτε
Χαρτόνι
3 ξύλινες βέργες 60 – 80 εκατοστά
Σπάγκο
Σύρμα
Κορδέλα για ουρά
Κολλητική ταινία

Πώς θα φτιάξετε τον χαρταετό
Ενώνετε τις τρεις βέργες και δέστε τες στο κέντρο πολύ καλά μεταξύ τους με τον σπάγκο. Αφήστε περίπου μισό μέτρο σπάγκο να κρέμεται. Στην άκρη του ενός ξύλου δέστε σφιχτά το σύρμα. Περάστε το περιμετρικά από τον σκελετό του χαρταετού δένοντας το σφιχτά από κάθε ξυλαράκι σε μια εγκοπή που θα κάνετε με ένα μαχαιράκι.

Προσέξτε να τηρούνται ίσες αποστάσεις, ώστε στο τέλος να έχετε ένα εξάγωνο.

Τοποθετήστε τον σκελετό πάνω στο χαρτί και κόψτε γύρω γύρω στην περίμετρο του εξαγώνου αφήνοντας ένα μικρό περιθώριο λίγων εκατοστών. 

Διπλώστε αυτά τα περιθώρια προς τα μέσα σαν στρίφωμα και κολλήστε τα με την ταινία ή με κόλλα.

Σε 2 άκρα από το εξάγωνο στερεώστε το σπάγκο ώστε να δέσετε στην μέση την ουρά. Η ουρά πρέπει να είναι 4 φορές μεγαλύτερη από τον χαρταετό ώστε να πετάξει. Πάνω στον σπάγκο της ουράς, δέστε χρωματιστά χαρτιά, σε απόσταση περίπου 20 εκατοστών μεταξύ τους.

Τώρα δέστε δύο ακόμη κομμάτια σπάγκου στα ακριβώς απέναντι άκρα του χαρταετού, και ενώστε τα με τον σπάγκο που αφήσατε να κρέμεται από το κέντρο. Αυτά τα κομμάτια σπάγκου είναι τα «ζύγια» του χαρταετού, τα οποία είναι πολύ σημαντικά για να πετάξει ο χαρταετός και πρέπει να σχηματίζουν ένα ισοσκελές τρίγωνο. Όταν ενώσετε τα τρία κομμάτια σπάγκου, δέστε στο σημείο ένωσης την καλούμπα και ο χαρταετός σας είναι έτοιμος να πετάξει!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Template Design by Psykos Dimitris